22. února 2009 • 18:39

Zklamaný Churavý: Je to bezmoc

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejprve zmatky při komunikaci s trenérem Luďkem Šablaturou během dopolední skokanské části a pak špatně zvolené lyže pro odpolední běh na deset kilometrů.



V dokonalý očistec se pro sdruženáře Pavla Churavého proměnil dnešní závod na středním můstku a desetikilometrové trati. Místo útoku na medaili, který se mu v této sezoně Světového poháru povedl už dvakrát, skončil Churavý hluboko v poli poražených až na 31. pozici.

"Je to trochu bezmoc. Nálada v týmu celkově není nejlepší a asi si to rychle budeme muset vyříkat," řekl posmutněle Churavý, když pro něj nepovedený závod skončil.

Jednatřicetiletý reprezentant si od dnešního závodu hodně sliboval, ale po něm byl hodně rozčarovaný. "Teď přemýšlím, jak se odreagovat. Možná pojedu na barák a budu odhazovat sníh. Nebo si jen tak zapálím v krbu," přemítal Churavý, který byl před mistrovstvím díky bronzu na posledním Světovém poháru v Klingenthalu pasován do okruhu spolufavoritů mistrovství.

Místo toho Churavý vzpomínal, kde se stala chyba. "Byl to pech. Na můstku a při běhu ještě větší," povzdechl si závodník liberecké Dukly. Problémy dnes začaly už dopoledne při skoku.

Při nepříznivých podmínkách nejprve Churavý opustil odjezdovou lavičku, když se na ní vrátil, tak mu trenér Šablatura rukou dal pokyn k rozjezdu, ale vzápětí začal bezmocně rozhazovat rukama, aby ještě svého svěřence zastavil. Churavý však už byl ve stopě a tušil, že na odrazové hraně bude zle.

"Věděl jsem, že tam budu muset udělat víc než 100 procent, ale nevyšlo to. Přitom jsem tam mohl být třeba kolem dvanáctého místa a šanci na běžkách bych měl větší," líčil Churavý, kterému po skoku patřilo 21. místo.

Místo plánovaného postupu vpřed však na těžkých tratích ve Vesci přišel další šok. Churavému nejely lyže podle představ. "Z každého kopce jsem od ostatních dostával asi patnáct metrů, nedalo se s tím nic dělat. Nechytil jsem se žádné skupinky," litoval Churavý.

"Musíme si to mezi sebou v buňce vyříkat. Ale ještě se mi nestalo, že bychom takhle promazali závod. Zamrzí to o to víc, že jedeme doma," spustil kritiku do vlastních řad Churavý. "Není to tak hrozné, jako kdybych jel třeba o medaili. Ale i tak jsem si chtěl spravit náladu před velkým můstkem," vzhlížel Churavý k dalšímu sobotnímu závodu.

Churavý zatím na domácí půdě v Liberci zažívá smolný šampionát. V pátek při závodu s hromadným startem mohl skončit lépe než dvanáctý, ale ve druhém skoku jej "sfoukl" z hrany boční vítr.

Churavý nenavázal na první skok dlouhý 98,5 metru a také se v listině propadl z osmé pozice. "To mě nahlodalo a zatím jsem se z toho nedostal. Seshora nám to nějak nepřeje. Ale ještě máme štafetu a velký můstek, není možné, abychom třikrát za sebou měli takovou smůlu," věřil Churavý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud