20. prosince 2018 • 15:17

Turné se zúčastní čtyři čeští skokani, jejich lídrem bude Koudelka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtveřice skokanů na lyžích Roman Koudelka, Lukáš Hlava, Čestmír Kožíšek a Viktor Polášek se zúčastní 67. ročníku Turné čtyř můstků. Na můstky v Oberstdorfu, Garmisch-Partenkirchenu, Innsbrucku a Bischofshofenu vyrazí kvarteto, které od listopadu pravidelně objíždí závody Světového poháru.



Prestižní Turné začne kvalifikací v Oberstdorfu 29. prosince. Češi budou do pátku trénovat v Seefeldu a do Německa by měli vyrazit po vánočních svátcích. "V současné době se zaměřujeme na vyladění detailů v technice, tak abychom byli co nejlépe připraveni na celé turné," uvedl trenér David Jiroutek v tiskové zprávě.

Vítěz pěti závodů SP Koudelka skončil o víkendu jedenáctý a devátý v Engelbergu a bude největší českou nadějí na turné. "U Koudyho je vidět stoupající tendence. I přes dobré výsledky z posledního závodu máme ještě na čem pracovat a vidíme ještě rezervy, což je velmi optimistická vyhlídka," řekl Jiroutek.

Jednadvacetiletý juniorský mistr světa Polášek začal sezonu 12. místem ve Wisle, pak bodoval i v Nižním Tagilu i Engelbergu. "Prožívá nejlepší sezonu ve Světovém poháru," ocenil Jiroutek a připomněl, že Hlava i Kožíšek už bodovali. "Věřím, že si kluci o vánočních svátcích mentálně odpočinou v rodinných kruzích," řekl kouč.

S optimismem i vědomím, že výsledky můžou být ještě lepší, hledí k Turné jeho vítěz z roku 2006 a současný šéf skokanského úseku Jakub Janda. "První část sezony ukázala stoupající tendenci výkonnosti. Jsem rád, že se již všem podařilo bodovat, i když cílem je více závodníků ve finálových kolech," řekl Janda.

V minulé sezoně, ve které se Čechům celkově nedařilo, byl nejlepším skokanem na Turné Čestmír Kožíšek na konečném 35. místě. Roman Koudelka obsadil 42. místo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud