Martin Hašek
5. ledna 2021 • 14:40

Hvězda, co skákala nahá: Granerud kritizoval Stocha, pak se omluvil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finiš skokanského Turné čtyř můstků má o náboj postaráno. Nor Halvor Egner Granerud po nepovedeném třetím závodě v Innsbrucku podlehl frustraci a ostře se navezl do nového lídra, Poláka Kamila Stocha. A nebyl to jeho první kousek. Před lety skočil z můstku nahý.



Tohle byl pořádný trash talk. Norský skokan na lyžích Halvor Egner Granerud se do něj pustil po nedělním závodě v Innsbrucku, kde přišel o průběžné vedení Turné čtyř můstků. A zaslepen těžkým zklamáním kritizoval nového lídra Kamila Stocha, na nějž před finálovým závodem v Bischofshofenu najednou ztrácí přes dvacet bodů.

„Podmínky byly celý týden výhodné pro Poláky, takže mě fakt štve, že ho vidím na prvním místě,“ prohlásil Granerud. „Kamil je tak nestabilní, že ho ještě pořád můžu dohnat. Pokud budou v Bischofshofenu rovné podmínky, můžu ho v každém kole porazit o deset bodů.“

Svými poznámkami si vysloužil drsné reakce na sociálních sítích od polských fanoušků, kteří vyhrožovali samotnému Granerudovi i jeho přítelkyni.

„Bylo v nich hodně nenávisti. Říkal, že je rád, že nemluví polsky, takže aspoň všemu nerozuměl,“ řekl Alex Stöckl, rakouský trenér norského týmu.

Granerud si nicméně rychle uvědomil, že přestřelil a nahrál emotivní video, kde se Stochovi za svá slova omluvil.

Halvor Egner Granerud po nepovedeném závodě Turné čtyř můstků v Innsbrucku
Halvor Egner Granerud po nepovedeném závodě Turné čtyř můstků v Innsbrucku

„Ahoj Kamile, chci se omluvit za své komentáře. Nebyly míněny jako cokoli špatného vůči tvým skokům. Byl to důsledek frustrace z mých vlastních výsledků a mých předchozích vystoupení na tomto můstku,“ uvedl Granerud.

Pro norského skokana představuje můstek na innsbruckém kopci Bergisel noční můru. Nikdy se mu na něm nedařilo, má za sebou konce v prvním kole i diskvalifikaci. Nedělní patnácté místo je jeho nejlepším umístěním v Innsbrucku.

„Byl jsem hodně frustrovaný. Neměl jsem dělat rozhovor ve vzteku,“ uznal Granerud. „Nikdy jsem neměl v úmyslu říct, že Kamil není dobrý skokan. Je to můj idol a zkoušel jsem skákat jako on. Pravidelně se na jeho skoky dívám. Nemyslel jsem to tak. Omlouvám se, myslím, že Kamil patří k nejlepším v historii.“

Pikantní je, že už za necelé dva týdny se konají závody Světového poháru v polském Zakopaném. Granerud ale nemá z polských fanoušků strach. „V Zakopaném mají dobrou ochranku,“ odtušil pro norský web Nettavisen.

Granerud je senzací letošní skokanské sezony. Před Vánoci vyhrál pět závodů Světového poháru v řadě a na Turné jel jako hlavní favorit. Umí si ale získat pozornost i jinak. V roce 2013 se spustil z můstku Midstubakken na Holmenkolenu v Oslu úplně nahý. Jeho kamarádi ho přitom natočili, takže se na akci dodnes můžete podívat na youtube.

Když se vše provalilo, Granerud čelil hrozbě disciplinárního trestu. Manažer norského skokanského týmu Clas Brede Brathen ho ale z bryndy vytáhl s tím, že Granerud měl předepsané skokanské boty i helmu a kombinéza v nesoutěžním skoku není vyžadována...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud