19. února 2012 • 13:24

Krýzl zajel druhý nejlepší výsledek v sezoně, bral body za 20. místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český lyžař Kryštof Krýzl obsadil ve slalomu Světového poháru v bulharském Bansku 20. místo a zaznamenal druhý nejlepší výsledek v sezoně. Poosmé v sezoně vyhrál Rakušan Marcel Hirscher a posunul se na druhé místo celkového hodnocení seriálu.



Krýzlovi po prvním kole patřila až 28. příčka, ve druhém ale zajel devátý čas a v konečném pořadí si o sedm míst polepšil. Na dvacátou příčku českého reprezentanta poté posunula diskvalifikace Rakušana Maria Matta z druhého místa. Na vítězného Hirschera ztratil Krýzl 2,79 vteřiny.

V průběžném hodnocení slalomářského SP se pětadvacetiletý český lyžař se ziskem 66 bodů posunul na 30. místo. Jeho nejlepším výsledkem v sezoně je 12. příčka ze slalomu v Adelbodenu. Dvakrát obsadil 21. místo.

Ve druhém kole chyběl druhý český lyžař Filip Trejbal, který v první části závodu dojel na 33. příčce a postup mezi nejlepší třicítku mu utekl o čtyři desetiny.

Dvaadvacetiletý Hirscher v Bulharsku navázal na sobotní triumf z obřího slalomu. V průběžné klasifikaci SP se posunul na druhé místo a na vedoucího Chorvata Ivicu Kosteliče, který v Bansku nestartoval kvůli zranění, ztrácí 18 bodů. "Nikdy na sebe nemám přehnané nároky, ale na to, co se mi zatím v sezoně povedlo, jsem pyšný. Možná, že s trochou taktizování bych mohl bojovat i o celkové vítězství ve Světovém poháru," řekl Hirscher.

Na druhé místo se po Mattově diskvalifikaci posunul Švéd André Myhrer, který za Hirscherem zaostal o 57 setin vteřiny. Třetí příčku obsadil Ital Stefano Gross.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud