9. července 2012 • 04:47

Záhrobská dál čeká. Neurologická diagnóza lyžařky stále není známá

Autor: bb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sjezdařka Šárka Záhrobská má za sebou další víkend strávený v nemocnici při čekání na neurologickou diagnózu. „Výsledky by měly být v průběhu července,“ uvedl včera Karel Tejkal, mluvčí společnosti Česká sportovní, jež lyžařku zastupuje. „Mluvil jsem se Šárkou v průběhu víkendu. O tenise. Jinak není nic pozoruhodného.“ Což je za daných okolností docela dobrá zpráva.



Lyžařka je v péči lékařů poté, co byla před deseti dny převezena do nemocnice kvůli náhlé změně zdravotního stavu. Některé zprávy hovořily o tom, že olympijská medailistka ve slalomu byla v bezvědomí. Její mluvčí ovšem takto dramatické okolnosti popřel.

Každopádně lékaři uvedli sjezdařku dočasně do umělého spánku a zjistili nález na mozku. Co přesně však znamená a čím je způsoben, to teprve určují. Možností je mnoho – od cysty před výduť, nádor, infekci i další příčiny. Specialisté, které Sport oslovil, se však nechtěli k lyžařčině případu vyjadřovat vzhledem k nedostatku informací a lékařskému tajemství.

Zdravotní problémy tohoto typu potkaly sjezdařku podle mluvčího Tejkala poprvé. Trojnásobnou medailistku z mistrovství světa postihly na konci objemové části přípravy, kterou podstupovala v Česku i v Rakousku s novým trenérem Klausem Mayrhoferem. I ta by teoreticky mohla mít na zdravotní stav Záhrobské vliv.

Podporu lyžařce vyjadřují nejen blízcí, ale i její zahraniční soupeřky. A samozřejmě čeští sportovci. „Když jsme se to ve čtvrtek dozvěděli, připili jsme si hned na Šárčino zdraví,“ říkal sjezdař Ondřej Bank, který sám před rokem bojoval se záhadným virem, jenž ho ohrožoval na životě. Teď velké zdravotní potíže potkaly i jeho kolegyni.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud