23. července 2012 • 10:09

Dobrá zpráva! Záhrobskou propustili z nemocnice, čeká ji rehabilitace

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdravotní stav Šárky Záhrobské se nadále zlepšuje, česká lyžařka se po operaci nezhoubného nádoru podvěsku mozkového úspěšně zotavuje. Po třítýdenním pobytu v nemocnici ji lékaři koncem minulého týdne propustili do domácího léčení.



Záhrobská v polovině července prodělala na Neurochirurgické klinice Ústřední vojenské nemocnice v Praze operaci mozku. Lékaři jí úspěšně odstranili nezhoubný nádor podvěsku mozkového.

Zákrok dopadl dobře, česká lyžařka už večer po operaci komunikovala s okolím. Po zhruba třech týdnech, které mistryně světa ve slalomu strávila v nemocnici, ji lékaři koncem minulého týdne pustili domů.

"Po třech týdnech strávených v nemocnicích už jsem se moc těšila domů. Člověk si najednou uvědomí, jaké je to prima, když nemusí celý den ležet v posteli a najíst se může u stolu," těší se Záhrobská.

Sedmadvacetiletou lyžařku čeká rehabilitiace a pomalý návrat ke sportování. "Nyní mě čeká postupné, velmi pomalé a velmi opatrné zvyšování zátěže. Určitě nechci nic přehnat a uspěchat," uvedla. 

"Jsem ráda, že už v pátek začnou olympijské hry, alespoň budu mít doma o napínavou zábavu postaráno, už teď se moc těším,“ vzkázala Záhrobská prostřednictvím tiskové zprávy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud