9. listopadu 2012 • 15:33

Schildová může vyrovnat rekord v počtu slalomových triumfů

Autor: bb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned v prvním slalomu sezony Světového poháru se může rakouská sjezdařka Marlies Schildová vyhoupnout do čela historických tabulek. Pokud by zvítězila ve finském Levi, vyrovná se totiž švýcarské legendě Vreni Schneiderové, jež vyhrála 34 slalomů elitního seriálu.



Jednatřicetiletá Schildová má sice už 35 triumfů ve Světovém poháru, ale jednou zvítězila v superkombinaci a jednou v obřím slalomu. V poslední době je však po potížích s koleny spíše čistokrevnou královnou tance mezi brankami.

V poslední sezoně vyhrála šest slalomářských závodů, počtvrté získala malý křišťálový globus v disciplíně. V této sezoně ji navíc česká obhajoba titulu mistryně světa.

„Trénovala jsem dobře a jsem připravená,“ říkala partnerka Benjamina Raicha, již láká předčít Schneiderovou.

„Jako malá jsem se na Vreni dívala, byla to lyžařská extratřída,“ dodala Schildová, jež vyhrála slalomy v 21 různých střediscích. Z těch tradičních jí chybí pouze Aare a Lenzerheide.

Prezentovala se dobře a sebevědomě, jsem přesvědčený, že v Levi bude jednou ze závodnic, které pojedou o vítězství,“ řekl o ní pro server Laola1.at rakouský šéftrenér Herbert Mandl.

„V tréninku ovšem nedominovala už tak jasně jako v předchozích letech. Ale nepřisuzuju to tomu, že by Marlies byla slabší, jen se jí další Rakušanky přiblížily. Máme silný tým.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud