6. února 2013 • 10:50

Sjezdařka Křížová jela poslepu, skoro neviděla na branky

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Solidní pětadvacáté místo vydolovala reprezentantka Klára Křížová ze skandálního SuperG na úvod mistrovství světa v alpském lyžování v rakouském Schladmingu. S číslem 36 se do neprůhledné mlhy pustila jako úplně poslední. Další závodnici už do závodu nepustili.



Tři a půl hodiny čekala, než se dostala na start. Na trati, kde se vážně zranila americká favoritka Lindsey Vonnová, pak Klára Křížová musela jet po slepu kvůli silné mlze.

„Ta jízda mohla být mnohem lepší. Byla jsem naštvaná z toho čekání. Nahoře byla mlha a vůbec jsem neviděla,“ líčila Křížová pro stránky czech-ski.com. „Taky už se trošku začalo stmívat, což taky viditelnosti nepřidalo. Dokonce jsem ještě před startem měnila brýle, abych líp viděla na branky.“

Dlouho vůbec nebylo jisté, jestli se úvodní disciplína sjezdařského šampionátu vůbec uskuteční. Právě kvůli špatné viditelnosti se start několikrát odkládal. Nakonec závod začal tři a půl hodiny po původně plánovaném startu, když už s tím závodnice ani nepočítaly.

„My už jsme tomu ani nechtěly věřit. Když oznámili, že se pojede, tak jsme po sobě s ostatníma holkama nevěřícně koukaly, jestli se opravdu bude závodit. Já už jsem byla dokonce přezutá a pomalu jsme chtěly jet pryč. Vážně jsme nevěřily, že se ještě pojede. Bylo to hrozný. Čekat takhle dlouho je hodně nepříjemný,“ připustila Křížová.

Se svou závodníci souhlasí i trenér Zdeněk Chrástecký.

„Ty holky tam nahoře čekají tři a půl hodiny. Neví, jestli se vůbec bude závodit, musí se pořád rozcvičovat, aby byly připravené. To opravdu není nic příjemnýho pro psychiku závodníka,“ říká kouč.

Křížová nakonec v obtížných podmínkách vybojovala pětadvacáté místo časem 1:38,22 minuty.

„Chtěla jsem být do dvacítky, ale ten čas není tak špatný, takže to není zlý výsledek,“ hodnotila česká sjezdařka svůj první výkon na letošním mistrovství světa.

Nakonec ale měla velké štěstí, že se na trať vůbec dostala. Švédka Sara Hectorová, která startovala se startovním číslem 37 hned za ní, už na trať nebyla puštěna.

„No, měli obrovské štěstí, že na tom startu nezastavili mě. Kdyby mě to po tom šíleným čekání stopli ve startovacím boxu, asi bych se nechovala právě slušně,“ smála se Křížová, kterou teď čeká trénink na nedělní sjezd.

„Na ten se těším úplně nejvíc. Ta sjezdovka je pěkná, má část stejnou s tou dnešní. To bude moc pěkné svezení,“ těší se Křížová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud