13. února 2013 • 13:42

Věřím v to nejlepší, na MS je možné vše, říká kouč Záhrobské

Autor: bb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohl si vychutnávat atmosféru šampionátu v alpském lyžování v domovském Rakousku, místo toho zvolil sjezdařský a kondiční trenér Klaus Mayrhofer práci pro Šárku Záhrobskou. V jejich první společné sezoně a zejména po letních závažných zdravotních problémech bronzové olympijské medailistky ve slalomu nečelí žádnému velkému tlaku. Což je pro devětatřicetiletého trenéra příjemná změna.



„Nemyslel jsem si, že by ženský rakouský tým mohl dopadnout lépe než na posledním mistrovství světa. Takže to byla dobrá doba na odchod,“ připomíná čtyři zlata a celkem pět medailí Rakušanek v Ga-Pa 2011. „Já jsem si svou práci pro rakouský tým udělal, v posledních letech jsme získali dost medailí,“ odvětil se smíchem.

Letos se týmu tak nedaří, zlato Rakušané dobyli až v soutěži týmů. „Samozřejmě jsou zklamaní, protože když závodíte doma, chcete být šampioni. Ale na mistrovství světa musíte začít dobře a pak jde všechno samo. Jenže super-G se nepovedlo. Nebude to nejlepší šampionát, ale domácí ještě mají šance,“ říká.

Odejít od ženské části reprezentace pro rychlostní disciplíny pro něj nebylo problémem nejen proto, že takové je jeho povolání a že pro něj spolupráce se Záhrobskou byla výzvou. „Trochu se teď usmívám nad tím, co dělají. Některé věci neběží tak hladce a u velkého týmu je těžší je upravit. Rakušané dělají nějaké chyby. Vždycky jsem to říkal, ale neslyšeli to. Takže pro mě tohle není problém. Teď pracuji pro Šárku a její tým, na to se soustředím.“

Pro čtvrteční obří slalom neočekává od české závodnice žádné velké výsledky. „Byl bych velmi spokojený, pokud by byla v top 30, nemůžeme teď čekat víc. A pro slalom? Tam můžeme čekat všechno. Je to mistrovství světa a tam často favorité nevyhrávají. Vím, že Šárka má dobré nervy a když bude schopná zajet dva dobré výsledky, je možné vše od medaile do dvacátého nebo třicátého místa. Mistrovství světa má své vlastní zákony. Já věřím v to nejlepší.“

Velký rozhovor s Klausem Mayrhoferem o Šárce Záhrobské najdete ve čtvrtečním vydání deníku Sport.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud