Martin Hašek
23. prosince 2013 • 05:00

Běžkařský mistr světa Koukal válčí s trenérem. Nechtějí ho na olympiádě!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

České běžecké lyžování nebude mít klidné vánoce. Světový šampion Martin Koukal žil v domnění, že se o víkendu v závodech na Mísečkách bude v přímém souboji rozhodovat o nominaci na olympiádu. Tam však z národního mužstva nikdo nepřijel a reprezentační kouč Miroslav Petrásek popřel, že by se v Krkonoších měla nominační zkouška konat.



Byl to právě Martin Koukal, kdo na minulé olympiádě ve Vancouveru jako finišman dovezl českou štafetu k bronzovým medailím. Od té doby však reprezentaci opustil, a po víkendové krkonošské bouři to vypadá, že pro únorové Hry v Soči se do ní nevrátí.

Ukázalo se, jaké to je, že se se mnou směrem k Soči nepočítá,“ nechal se slyšet Koukal.

Mistr světa z roku 2003 tvrdí, že měl s reprezentačním trenérem Miroslavem Petráskem dohodu, že víkendové závody Kontinentálního poháru na Mísečkách budou rozhodovat o olympijské nominaci. Koukal dojel v sobotním závodě na 10 kilometrů klasicky druhý za Stanislavem Řezáčem, včerejší bruslařskou patnáctku vyhrál. Vzhledem k olympiádě mu je to ale k ničemu, protože z elitního českého týmu se na startu nikdo neobjevil.

„Minimálně stálo za úvahu, že když se změnila pravidla, na kterých jsme byli domluvení, že jsem o tom měl být informovaný,“ zlobí se Koukal. „Jsem zklamaný. Řešil jsem to celé léto. Několikrát jsme se nad tím sešli. Chtěl jsem jasně dané podmínky, za kterých se můžu nominovat. Nic jiného jsem nežádal. Myslím, že jsem odlyžoval docela dost a tohle je veliký přešlap.“

Petrásek potvrzuje, že na Mísečkách měli z reprezentace startovat ti, kteří se nezúčastnili víkendového závodu Světového poháru v Asiagu.

„Lukáš Bauer s Jirkou Magálem se připravují na Tour de Ski, Jirka Horčička jel univerziádu. Holt jsme na Mísečkách nebyli,“ vysvětluje Petrásek. „Martin měl předvést výkon, abych měl pocit, že je schopen ve svěťáku bodovat. Zatím ho nemám. Co tady předvádí je něco, co v životě nikdy neproběhlo. Martin si udělal svůj program a vyhlásil si Mísečky jako americkou kvalifikaci. Je to nehorázná blbost.

Další informace o válce běžkařů čtěte v pondělním deníku Sport!
Titulní strana dnešního vydání deníku Sport. Titulní strana dnešního vydání deníku Sport.Foto Sport

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud