20. listopadu 2014 • 16:52

Lyžařku Ester Ledeckou masíruje nový chlap, umí i vařit

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novou sbírku ptačích pírek do vlasů si snowboardistka a sjezdová lyžařka Ester Ledecká přivezla ze soustředění v Coloradu, kde nabírala sílu pro novou sezonu. Poprvé si také vyzkoušela soustředění se svým novým fyzioterapeutem Petrem Červenkou. Ten jí má pomoci od problémů se zády, které závodnici trápily na olympiádě. Hlavu má Ester Ledecká zase plnou ptačích pírek.



„Přivezla jsem si je zase z Colorada, už podruhé a příští rok další. Bude to přibývat, těstě se,“ směje se Ledecká. „Tátovi se to snad líbí.“

Vloni se na soustředění v Americe s členy klubu ze Steamboats Springs odrazila ke skvělé sezoně, v které zářila na lyžích i na snowboardu. I letos díky podpoře Dukly za oceán vyrazila.

Letos sice přišla o závody severoamerického poháru kvůli nedostatku sněhu, ale s tréninkem je spokojená. A navíc měla k dispozici i osobního fyzioterapeuta Petra Červenku, kterého dlouho hledala.

„Bylo to dost těžké, protože jsem trvala na tom, aby to byl muž, chlap, protože mi pomáhá i na svahu, vozí batohy a tyče. Kdyby tohle musela odřít holka, tak by mi to bylo blbý. Na něj to hodím a je mi to jedno,“ líčí Ledecká.

Převládala rehabilitace


„Máme za sebou první soustředění a opravdu jsem spokojená s přístupem, který má. Navíc úžasně vaří, hned první den udělal dvě polívky. To jsem nečekala, že se mi někdy stane, že bych měla dvě polívky na výběr. Naučil mě dýňovou polívku, to budu doma testovat,“ plánuje Ledecká.

Minulou zimu stála třikrát na stupních vítězů ve snowboardovém Světovém poháru, olympiádu ale protrpěla kvůli vyhřezlé ploténce. Během léta se proto intenzivně věnovala rehabilitaci.

„Šest měsíců jsem docházela do Centra pohybové medicíny k panu profesoru Kolářovi, tam jsem docházela, trénovala. Teď Petr přidal i další cvičení, takže myslím, že to děláme dobře. Tréninky s ním mě hrozně baví,“ pochvaluje si Ledecká. „Záda jsou úplně v pohodě, můžu dělat cokoli.“

Koncem léta zvládla Ledecká i maturitu. Teď už se ale zase chystá na svůj obvyklý kolotoč mezi snowboardem a sjezdovým lyžováním.
„Chtěla bych jet všechny Světové poháry na snowboardu a zbytek vyplním lyžemi,“ plánuje Ledecká.

První závod snowboardového Světového poháru ji čeká 13. prosince v italské Carezze.

Smutná Ester Ledecká, na olympijských hrách
Smutná Ester Ledecká, na olympijských hrách


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud