8. února 2015 • 21:56

Banka pustili z nemocnice: Kosmetický věci neberu vážně

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byly to dlouhé minuty utrpení, kdy nikdo nevěděl, jak vážná jsou zranění lyžaře Ondřeje Banka, který bezvládně ležel v cílovém prostoru. Jeden z favoritů superkombinace na mistrovství světa v americkém Beaver Creeku děsivě spadl na posledním skoku a chvíli byl dokonce v bezvědomí. Nakonec ale vyvázl bez vážnějších zranění s otřesem mozku, sešitou tržnou ránu pod levým okem, odřeninami v obličeji, výronem v kotníku a nalomenou zánártní kůstku. Jinak se prý cítí dobře, ale z nehody si pamatuje jen začátek. Z nemocnice byl propuštěn.



Noc na pondělí už strávil ve svém apartmánu v Beaver Creeku. "Jsem rád, že mě pustili. Dali mi na výběr, jestli chci jet nebo tam na noc, tak jsme jim slíbili, že na mě někdo bude dávat pozor. Měl jsem lehký otřes mozku, ale pustili mě, když jsem věděl, o co jde, pamatuju si své jméno a tak. Jsem rád, že můžu být tady s klukama," řekl už v apartmánu zpravodaji Radiožurnálu.

Bankovi spolupracovníci umístili na sociální síť fotku z nemocnice, kde je vidět lyžařův rozbitý obličej. "Byly tam dvě malé ranky, to sešili. Tady ty kosmetický věci neberu moc vážně, to je v pohodě, jsem rád, že to neskončilo nějak hůř," uvedl Bank.

VIDEO | Podívejte se na Bankův děsivý pád

Už v pondělí večer vzkázal na jeho facebookovém profilu Vagus Team, což je Bankova značka oblečení, toto: „Sice nemá Ondřej Bank ideální barvu, ale je celej… má ruce, nohy, hlavu!“ A na Twitteru připojil hashtag BorecVčeraBorecDnes.

„Ondra vás pozdravuje. Je OK,“ doplnil úlevné zprávy i Bankův bratr a trenér Tomáš. "Má otřes mozku, hodně odřenou pusu, ale vnitřní zranění snad žádná, mozek by také měl být v pořádku," sdělil už před tím ČTK. "Ale bylo to strašné. Takový strach jsem nikdy v životě neměl," přiznal trenér.

Ondřej Bank při svém pádu v kombinačním sjezdu ztratil lyži a několikrát tvrdě dopadl na trať, až se doklouzal do cíle
Ondřej Bank při svém pádu v kombinačním sjezdu ztratil lyži a několikrát tvrdě dopadl na trať, až se doklouzal do cíle

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud