27. prosince 2016 • 16:11

Další podezřelí Rusové: Dva hvězdní lyžaři mají zastavenou činnost

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijský vítěz v běhu na lyžích na 50 kilometrů Alexandr Legkov a stříbrný medailista ze stejného závodu na hrách v Soči v roce 2014 Maxim Vylegžanin mají od mezinárodní federace FIS pozastavenou činnost kvůli podezření z porušení pravidel o dopingu. Nezúčastní se kvůli tomu Tour de Ski, stejně jako jejich kolegové Jevgenij Bělov a Alexej Petuchov.



Ruská média o suspendaci sportovců informovali šéfka běžeckého lyžování Jelena Vjalbeová a trenér Oleg Perevozčikov. "Bohužel, tito sportovci nebyli nominováni kvůli dočasnému zastavení činnosti ze strany FIS," řekla Vjalbeová. Prestižní běžecký miniseriál Tour de Ski začne 31. ledna.

FIS v minulých dnech dočasně zastavila činnost šestici ruských reprezentantů, které vyšetřuje Mezinárodní olympijský výbor (MOV) v důsledku nedávné zprávy Světové antidopingové agentury (WADA) o státem podporovaném dopingu v Rusku.

Žádná strana oficiálně sportovce dosud nejmenovala a ani tentokrát nebyla zmíněná jména konkrétně spojena s obřím skandálem. Již dříve svoji suspendaci potvrdila Julia Ivanovová a podle agentury r-sport nově také Jevgenija Šapovalovová.

Vítěz Tour de Ski z roku 2013 Legkov v Soči vyhrál volnou padesátku před Vylegžaninem a dalším Rusem Iljou Černousovem. Vylegžanin byl druhý také ve sprintu dvojic a stejně jako Legkov i ve štafetě, o rok později se stal mistrem světa ve skiatlonu.

Petuchov je úřadujícím vicemistrem světa ve sprintu dvojic a ze stejné disciplíny má olympijský bronz z Vancouveru 2010. Bělov v Soči skončil nejlépe na 18. místě ve skiatlonu, Petuchov tam byl osmý ve sprintu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud