13. prosince 2019 • 14:13

Suverénní Samková. Na úvod Světového poháru ovládla všechny jízdy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snowboardcrossařka Eva Samková vykročila za obhajobou triumfu ve Světovém poháru výhrou v Montafonu. Úřadující mistryně světa dnes v Rakousku vyhrála všechny jízdy a připsala si čtrnácté vítězství v elitním seriálu.



Olympijská šampionka ze Soči zahájila sezonu tak, jak tu minulou skončila. V součtu se závěrem uplynulého ročníku vyhrála třetí závod za sebou. V Montafonu ovládla už kvalifikaci a hladce prošla až do finále.

Na relativně krátké trati s velkou hustotou boulí, ve kterých je silná, pak absolvovala velmi vyrovnaný závod o zlato. V něm na ni po startu dotírala olympijská šampionka z Pchjongčchangu Michela Moioliová z Itálie, ale česká reprezentantka jí ujela. V cílové rovince pak v protivětru nápor soupeřek ustála. „Bylo to hodně natěsno. Myslím, že kdyby to bylo o dvacet metrů delší, tak bych byla třeba čtvrtá,“ komentovala dojezd v televizním rozhovoru v cílovém prostoru.

Moioliová uhájila druhou příčku, třetí skončila Australanka Belle Brockhoffová. S výhrou v malém finále se musela spokojit americká legenda Lindsey Jacobellisová, s níž Samková v minulém ročníku do posledního závodu bojovala o svůj druhý křišťálový glóbus.

Tentokrát si šestadvacetiletá Češka hned udělala náskok v průběžném pořadí. „Je to úžasné, protože při prvním Světovém poháru nikdy nevíte. Nikdy nevíte, jak na tom ostatní jsou,“ řekla.

Druhá česká reprezentantka ve vyřazovacích jízdách Vendula Hopjáková po pádu nedokončila čtvrtfinále, ve kterém se pohybovala na čtvrté pozici. Obsadila čtrnácté místo.

Mužský závod ovládl domácí Alessandro Hämmerle, který stejně jako Samková obhajuje triumf v SP. Čeští reprezentanti Matouš Koudelka a Jan Kubičík nepostoupili z kvalifikace.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud