3. března 2011 • 13:39

Kučerová ve skikrosu sedmá, Kraus desátý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lyžařka Nikol Kučerová skončila sedmá v závodu Světového poháru ve skikrosu ve švýcarském Grindelwaldu, čímž dosáhla druhého nejlepšího výsledku v sezoně i kariéře. Bývalý mistr světa Tomáš Kraus obsadil desáté místo a nenavázal na předchozí třetí příčku z kanadského Blue Mountain, kde se po více než roční pauze probojoval na stupně vítězů.



V Grindelwaldu dnes vyhráli Rakušan Andreas Matt, jenž si druhým vítězstvím v sezoně upevnil celkové vedení v seriálu, a Norka Marte Höie Gjefsenová.

Kraus v den svých 37. narozenin po sedmém místě ve středeční kvalifikaci vyhrál úvodní rozjížďku, v níž skončil na posledním čtvrtém místě Zdeněk Šafář.

Ve čtvrtfinále jel čtyřnásobný vítěz Světového poháru dlouho na druhé pozici za suverénním Mattem, ale po přetlačované tělo na tělo se Švédem Michaelem Forslundem klesl na třetí příčku a byl vyřazen.Ve finále se na prvních třech místech srovnali medailisté z únorového mistrovství světa v Deer Valley.

Za majitelem bronzu z MS dojel Fin Jouni Pellinen a světový šampion Kanaďan Christopher Delbosco.V průběžném pořadí SP se oba čeští reprezentanti tři závody před koncem posunuli do elitní desítky.

Krausovi patří devátá příčka, jednadvacetiletá Kučerová je desátá. Česká lyžařka, jež v prosinci překvapila třetím místem v italském Innichenu, dojela ve čtvrtfinále druhá. V semifinále skončila třetí stejně jako potom v malém finále.

Muži:

1. Matt (Rak.), 2. Pellinen (Fin.), 3. Delbosco (Kan.), 4. Teller (USA),
...10. Kraus, 27. Šafář, 39. Kopřiva (všichni ČR).

Průběžné pořadí SP (po 8 z 11 závodů):

1. Matt 599, 2. Delbosco 385, 3. Pellinen 277, ...9. Kraus 203, 46. Šafář 18, 54. Kopřiva 6.

Ženy:

1. Gjefsenová (Nor.), 2. Davidová (Fr.), 3. Zacherová (Něm.), 4. Smithová (Švýc.), ...7. Kučerová (ČR).

Průběžné pořadí SP (po 8 z 11 závodů):

1. Zacherová 472, 2. Serwaová (Kan.) 400, 3. Smithová 385, ...10. Kučerová 205.


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud