19. února 2012 • 09:23

Boulařka Sudová byla v paralelní jízdě v Japonsku šestá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Akrobatická lyžařka Nikola Sudová skončila na Světovém poháru v japonské Naebě v paralelní jízdě šestá. Bývalá vicemistryně světa si pohoršila o jednu příčku oproti sobotnímu individuálnímu závodu, v průběžném pořadí seriálu se však přiblížila na deset bodů třetímu místu.



První triumf v kariéře dnes vybojovala Kanaďanka Audrey Robichaudová, která přerušila vítěznou sérii Američanky Hannah Kearneyové. Třiadvacetiletá rodačka z Québeku vyřadila Kearneyovou v semifinále, o kolo dříve na kanadskou lyžařku nestačila Sudová.

"Rozhodly asi dvě desetinky. Ona je vysoká, má neskutečný skoky. Já vsadila na techniku a rychlost. Chyběl opravdu jen kousíček," komentovala Sudová čtvrtfinálovou porážku. Ve finále Robichaudová porazila domácí Aiko Uemuraovou.

Rekordmanka Kearneyová, která si v sobotu připsala šestnácté vítězství za sebou, dnes neuspěla ani v malém finále s Japonskou Miki Itovou a skončila čtvrtá. Američanka už má jistou obhajobu loňského celkového prvenství v seriálu.

Sudová ztrácí tři závody před koncem deset bodů na třetí Američanku Heather McPhieovou, na 18 bod se k ní přiblížila dnešní vítězka Robichaudová.

Závod mužů vyhrál Američan Patrick Deneen, který ve finále porazil suveréna letošní sezony Mikaela Kingsburyho. Kanadský lyžař v tomto ročníku nevyhrál teprve podruhé, k osmi prvenstvím přidal druhou stříbrnou příčku. Také on už nemůže o první místo v SP přijít.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud