24. února 2012 • 20:57

Šampionát v letech narušil silný vítr, neodskákalo se ani jedno kolo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | První den mistrovství světa v letech na lyžích v norském Vikersundu narušil vítr, který neumožnil odskákat ani jedno celé kolo ze dvou plánovaných. K dokončení alespoň poloviny dnešního plánu zbývaly pokusy pěti skokanů. Závod byl přeložen na sobotu, první kolo by mělo začít v 15:00 a skokané by měli absolvovat tři soutěžní skoky.



Dnes první kolo začalo s hodinovým zpožděním a bylo několikrát vinou silného větru přerušeno. Když už na věži zůstalo pouze pět skokanů, byla jury nucena další restart odkládat tak dlouho, až po více než hodině čekání nakonec soutěž ukončila a výsledky anulovala.

Skvěle se přitom v prvním kole předvedl nejlepší český skokan Roman Koudelka, který doletěl až do vzdálenosti 217 metrů a o pět a půl metru si vytvořil osobní rekord, který ale nemůže být oficiálně uznán. Průběžně byl na čtvrté pozici. Jen o dvě místa za ním figuroval v době přerušení závodu Lukáš Hlava, který v nepříznivých povětrnostních podmínkách skočil 211,5 metru.

Jakub Janda doletěl na 208,5 metru, Jan Matura předvedl 197,5.
Nejdál skočil domácí závodník Rune Velta, kterému rozhodčí naměřili 234 metrů. Závod byl přerušen po pokusu Kamila Stocha, kterého poryv větru srazil na 153,5 metru a Polák skok málem neustál.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud