18. září 2012 • 13:13

Snowboardový král White řádil a byl zadržen za vandalismus

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Opil se, rozbil hotelový telefon, spustil v ranních hodinách alarm a nakopl jednoho z hostů. Dvojnásobný olympijský vítěz ve snowboardingu Shaun White bude mít v nejbližších dnech co vysvětlovat. Král soutěží X-Games totiž o víkendu řádil v Nashvillu a byl zadržen policií.



Shaun White je ve 26 letech hvězdou mladé generace. Američan vyhrál poslední dvě olympiády ve snowboardingu, vedle toho má doma 24 zlatých medailí ze soutěží X-Games, kde závodí také v létě na skateboardu.

Po Hrách ve Vancouveru si dal od sportu pauzu a nyní na sebe upozornil výtržnostmi během tahu v hotelu Loews Vanderbilt ve státě Nashville.

White byl podle serveru ABC news zadržen policií za vandalismus. Nejprve se opil na veřejnosti, což je v některých zemích USA zakázáno. Následně pod vlivem v ranních hodinách spustil alarm, kvůli čemuž museli být evakuováni všichni hosté. Rovněž rozbil hotelový telefon.

Z místa chtěl ujet taxíkem, v čemž mu zabránil jeden z členů personálu s tím, že na něj zavolá policii. Snowboardová star ho nakopla a poté se dala na útěk. V opilosti ale daleko nedoběhla.

Policejní fotografie po Whiteově řádění.Foto ČTK/AP

Když ho chtěli svědci odvézt zpět na hotel, chtěl napadnout i je, jenže v podroušeném stavu upadl a uhodil se o zem tak nešťastně, že musel být odvezen do nemocnice s velkou podlitinou pod levým okem.

„Byl silně intoxikován a alkohol z něj byl cítit na dálku,“ stojí v policejním prohlášení. White byl zatčen poté, co opustil ošetřovnu a odmítl přiznat, že se dopustil několika přestupků.

Incident americké hvězdy může mít největší dopad na skateboarding. V době, kdy si dává ikona mládeže pauzu od snowboardingu, lobbuje za to, aby byl dynamický sport v budoucnu přijat do programu letních Her. Tímto mu zrovna moc dobrou reklamu neudělal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud