3. února 2013 • 09:04

Sudová prolétla boulemi sedmá, v celkovém pořadí už je čtvrtá

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Akrobatická lyžařka Nikola Sudová skončila v paralelní jízdě v boulích v Deer Valley sedmá a ve Světovém poháru se vrátila na čtvrté místo, které jí patřilo před čtvrtečním individuálním závodem. V něm byla jedenáctá.



Sudová postoupila v sobotu z osmého místa v kvalifikaci a v osmifinálové jízdě vyřadila Japonsku Junko Hošinovou. Ve čtvrtfinále ji zastavila americká hvězda Hannah Kearneyová, která nakonec celý závod vyhrála a navázala na čtvrteční triumf.

Olympijská vítězka a bývalá mistryně světa přitom nad sobotním startem váhala, protože se teprve před měsícem vrátila k závodům po podzimním zranění v přípravě. "Nejela jsem dualy od března, jsou náročnější, může se tam stát cokoli. Byla jsem proto celkem nervózní," uvedla šestadvacetiletá Američanka. Výsledkem ale nakonec bylo 33. vítězství v závodě Světového poháru. Ve finále porazila Kanaďanku Justine Dufourovou-Lapointeovou a snížila její náskok v čele seriálu na 47 bodů.

Dvojnásobná medailistka z MS Sudová ztrácí v polovině sezony 109 bodů na třetí Američanku Heather McPhieovou, která vypadla rovněž ve čtvrtfinále.

Závod mužů vyhrál Kanaďan Ale Bilodeau a připsal si dvanácté vítězství v kariéře. Celkově je olympijský vítěz a mistr světa druhý za krajanem Mikaëlem Kingsburym.

Závod SP v akrobatickém lyžování v Deer Valley - paralelní jízda v boulích:
Muži: 1. Bilodeau (Kan.), 2. Deneen, 3. Wilson (oba USA).
Průběžné pořadí SP (po 6 z 12 závodů): 1. Kingsbury (Kan.) 505 b., 2. Bilodeau 435, 3. Deneen 341.

Ženy: 1. Kearneyová (USA), 2. Dufourová-Lapointeová (Kan.), 3. Galyševová (Kaz.), ...7. Sudová, v kvalifikaci 32. Vaculíková, 33. Hnyková (všechny ČR).
Průběžné pořadí SP (po 6 z 12 závodů): 1. Dufourová-Lapointeová 392, 2. Kearneyová 345, 3. McPhieová (USA) 325, 4. Sudová 216, ...36. Vaculíková 13, 50. Hnyková 1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud