15. prosince 2009 • 17:34

Na rybníku trénovat nebudu, má jasno Sáblíková

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přes deset dnů bude rychlobruslařka Martina Sáblíková bez bruslí. Jedna z největších českých medailových nadějí pro olympijské hry ve Vancouveru se dnes vrátila domů po sérii závodů Světového poháru a přes vánoční svátky absolvuje jen "suchou" přípravu.



V Česku ovál v hale chybí a na rybník letos Sáblíková nepůjde."Nedovolím si jít v olympijském roce na rybník a kazit si styl, který se zdá být dobrý. Martina se bude klouzat doma na prkně, protože dráhu nemáme. Led nám bude strašně scházet," řekl dnes na tiskové konferenci trenér Petr Novák.

"Led bude chybět, to je jasný. Už teď bych se ráda viděla někde na dráze," uvedla Sáblíková.Loni v prosinci jela ve Žďáru nad Sázavou na rybníce Pilák mistrovství republiky, ale tentokrát se tam nevrátí. Důvodem je i obava, aby neměla bolesti zad, které ji trápily v zámoří.

"Rybník by tím mohl hrozit. V Calgary jsme chodili na dráhu v minus 27 stupních, a to se projevilo v Salt Lake City," uvedl Novák.Bolavá záda by Sáblíkovou ale neměla trápit dlouho. Po dlouhém letu přes oceán sice svaly cítila, ale doufala, že nejde o nic vážného."Není to tak hrozné. Věřím, že to odezní," řekla vedoucí žena Světového poháru na dlouhých tratích.

Sáblíková prohlíží s koučem Novákem další kov do sbírky.Foto ČTK
Další závod ji čeká až 9. a 10. ledna, kdy je v norském Hamaru na programu mistrovství Evropy. Předtím podstoupí rychlobruslařku a její kolegyně z týmu tvrdý trénink na suchu. "Slíbil jsem, že na olympiádě bude výkonnost ještě větší. Budou posilovat, jezdit na prkně, běhat, jezdit na kole. Čeká je tvrdá práce," slíbil Novák.

Plány přípravy má jen v hlavě, na papír si poznámky nedělá. "Mohla by je získat konkurence, a to by nebylo dobré," podotkl trenér.Z Česka odjede Sáblíková 26. prosince do italského Collalba, kde bude trénovat na otevřeném oválu.

"Poprvé odjedeme do zahraničí dřív než po Novém roce, aby se mohlo dohnat, co teď ztratíme," řekl kouč. "Těším se tam na kolo a nejméně do posilovny," uvedla Sáblíková.Pár hodin po příletu do republiky ještě nevěděla, kde stráví vánoční svátky a Štědrý den.

Ani dárky ještě nakoupené nemá. "Hlavně bych ráda navštívila své prarodiče, které jsem dlouho neviděla a docela mi chyběli," řekla dvaadvacetiletá závodnice. Plánuje, že se nechá ostříhat."Culík nebude," usmála se nezvykle vlasatá pětinásobná mistryně světa.S první částí sezony je Sáblíková spokojena.

"Řekněme, že to je jedna minus, pořád to může být lepší," hodnotil Novák, který Sáblíkovou a Karolínu Erbanovou ještě v Americe pozval za výkony na skleničku kanadské whisky. "Poděkoval jsem jim za to, co dokázaly a odměnu si schovám až po sezoně," řekl trenér.

Sáblíková prohlíží s koučem Novákem další kov do sbírky.
Sáblíková prohlíží s koučem Novákem další kov do sbírky.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud