12. listopadu 2010 • 18:45

Erbanová bodovala, kouč Novák je ale zklamaný

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osmnáctiletá rychlobruslařka Karolína Erbanová zahájila sezonu Světového poháru ziskem 11 bodů na 500 i 1000 metrů. Dvanáctá žena z kilometru na olympijských hrách ve Vancouveru dnes v Heerenveenu obsadila v obou závodech čtvrté místo v divizi B.



Tréninková partnerka české hvězdy Martiny Sáblíkové zvládla nejkratší sprint na okruhu Thialf za 39,78 sekundy, dvojnásobnou trať absolvovala v čase 1:18,97.

Přestože se Erbanová stala historicky první českou rychlobruslařkou, která na pětistovce bodovala, nebyl trenér Petr Novák s jejím výsledkem stoprocentně spokojený.


"Myslím si, že má na víc. Stejně tak jako na kiláku. S časy nejsem spokojen já ani ona," řekl Novák ČTK. Náročný kouč totiž věřil, že si jeho svěřenkyně vybojuje v Heerenveenu postup do elitní divize A pro další závod SP v Berlíně.

Erbanová na tiskové konferenci.Foto ČTK
Mladší bratr Sáblíkové Milan zajel v divizi B na 1000 metrů pětadvacátý čas, třetí nejhorší. "Sice zajel o desetinu lepší čas než při závodech v Berlíně, ale i v jeho případě jsem věřil, že zajede ještě lepší čas," přiznal Novák. Na Sáblíkovi se ale projevily zdravotní problémy, které nyní české rychlobruslaře trápí. Prakticky všichni mají střevní virózu.

Dvojnásobná olympijská vítězka Sáblíková vstoupí do sezony v sobotu a bude favoritkou závodu na 3000 metrů. Také třiadvacetiletá vítězka čtyř předešlých ročníků SP měla ale v minulých dnech střevní problémy. I proto dnes nestartovala v žádném závodě.

"Je zesláblá a je to takové nemastné neslané. Pokud na tom ale bude stejně jako dnes, tak určitě pojede. Žádné velké zázraky ale neočekávám," dodal Novák.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud