18. listopadu 2010 • 08:25

Sáblíková je v pořádku, v Berlíně bude startovat

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlobruslařská hvězda Martina Sáblíková by neměla chybět na startu druhého dílu Světového poháru, který se od pátku do neděle uskuteční v Berlíně.



Dvojnásobná olympijská vítězka ze zdravotních důvodů minulý týden nenastoupila do žádného závodu v nizozemském Heerenveenu, v současnosti už je však relativně fit. "Pokud se její stav nezhorší, pojede," řekl ČTK trenér Petr Novák.

Sáblíková měla v minulém týdnu střevní virózu, v úterý ale začala opět trénovat na ledě. "A do středy odjela asi sto kol. Zatím ale nezkoušíme jezdit maximálním tempem, takže nevíme, co to s ní udělá," přiznal kouč.



Dobrou zprávou je, že se Sáblíková již začala normálně stravovat. "Některým jídlům, jako je například guláš, se samozřejmě vyhýbáme, ale třeba řízek už měla," uvedl Novák.

Vše ideální ale stále není. Třiadvacetiletá rychlobruslařka stále nemůže běhat. Otřesy ji nedělají dobře. "Věřím ale, že během čtvrtka se to již srovná," řekl Novák.

Šestinásobná mistryně světa by se v Berlíně měla představit na dvou tratích - v pátek na patnáctistovce a v sobotu na trojce. "Přihlásím ji a uvidíme, co s ní udělá první závod," uvedl Novák, podle nějž by se tréninkový výpadek neměl na jeho svěřenkyni výrazně projevit. "Snad to nebude tak hrozné," řekl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud