21. září 2011 • 17:45

Země, která vládne světovému sportu. Ještěže Španělé nehrají hokej

Autor: mt
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci sportu ve Španělsku musejí jásat. Za poslední roky jim jejich reprezentanti dělají neustálou radost a své zemi pořádnou reklamu. Ať už se jedná o sport jednotlivců či kolektivů. Pojďme si připomenout největší úspěchy španělského sportu z nedávné historie.



Naposledy bylo Španělsko opět na nohou minulý víkend. Důvodem nebylo nic jiného, než obhajoba titulu na mistrovství Evropy v basketbalu, které se konalo v Litvě.

Tým, který se točil kolem hvězdy NBA Paua Gasola a téměř nezastavitelného rozehrávače Juana Carlose Navarra, si ve finále poradil s Francií a obhájil titul pro mistra Evropy.

Ještě tentýž víkend došlo opět na souboj s odvěkým rivalem z Francie. Bojištěm, ale nebyla palubovka, nýbrž antuka v Cordobě a na programu semifinále Davis Cupu.

A výsledek? Rafael Nadal a spol. uhráli všechny zápasy dvouhry, nestačili na soupeře pouze ve čtyřhře, a hladce postoupili do prosincového finále, kde je čeká Argentina.

Netřeba nějak výrazně zmiňovat španělskou nadvládu v nejpopulárnějším kolektivním sportu světa. Ano, španělská fotbalová reprezentace plná hvězd velkoklubů FC Barcelona nebo Realu Madrid je nejen úřadujícími evropskými a světovými šampiony, ale v kvalifikaci na Euro 2012 ještě neztratila ani bod. A žebříček FIFA? Logicky, pro změnu, první místo...

Fanoušci Španělska slaví titulFoto ČTK

V současné době prostě Španělsko vládne sportu. Jen tak letem světem k jednotlivcům. Co takhle Alberto Contador? Trojnásobný vítěz Tour de France. Fernando Alonso? Bývalý mistr světa ve formuli 1. Rafael Nadal? Až letos neporazitelným Djokovičem sesazen z tenisového trůnu a nyní světový hráč číslo dvě.

Kdybychom měli jmenovat všechny světové sportovce Španělska, strávili bychom nad tím dlouhé hodiny. To by nám ještě tak chybělo, aby se na Pyrenejském poloostrově začali pořádně věnovat hokeji...

Španělé si zajistili postup do semifinále mistrovství Evropy
Španělé si zajistili postup do semifinále mistrovství Evropy

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud