29. listopadu 2011 • 14:53

Redakce Sportu otevřela integrovaný newsroom, pásku přestřihly Špotáková s Čáslavskou

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Modernější, rychlejší a ještě lepší. Taková má být redakce Sportu, která se přestěhovala do integrovaného newsroomu. Přesun do nových prostor slibuje začátek další éry, ve které redakce chce ještě více proniknout do digitální sféry. Slavnostního otevření se zúčastnili i významní čeští sportovci. Pásku přestřihly olympijské vítězky Věra Čáslavská a Barbora Špotáková, redakci navštívili také Dominik Hašek, Karel Poborský a Pavel Kuka.



Novému prostoru vévodí téměř pětimetrová stěna, velící centrum, místnost pro videokonference. Celá redakce nově sedí v jedné, velké místnosti s moderními technologiemi a maximálním možném síťovém propojení.

"Je skvělé, že máme tenhle newsroom. Můžeme být víc pohromadě, interakce mezi námi je tím pádem okamžitá a věřím, že v tomhle prostoru budeme dělat dominantní zpravodajství nejen v tištěné podobě, ale i v té digitální," uvedl šéfredaktor deníku Sport Lukáš Tomek.

Slavnostní otevírání nového newsroomu deníku Sport a iSport.cz
Video se připravuje ...

"Není to jen o tom, že máme nový prostor. Je to pracovní nástroj, jakýsi motor celé redakce. Integrovaný newsroom pro nás znamená, že je to sexy a že vás, novináře Sportu, to baví," vysvětlila generální ředitelka Ringier Axel Springer CZ Libuše Šmuclerová.

Pozvaní sportovci se chystají slavnostně otevřít nové prostory redakce deníku SportFoto Pavel Mazáč Sport

Při otevírání slavnostních prostor nechyběly ani významné osobnosti českého sportu.

Olympijské vítězky Věra Čáslavská a Barbora Špotáková, šampion z Nagana a legendární gólman Dominik Hašek, rekordman v počtu reprezentačních startů fotbalové reprezentace Karel Poborský a někdejší útočník Slavie a reprezentace Pavel Kuka.

"Moc se mi tady líbí. Máte tady i dost místa na to, abyste sami sportovali. Doporučuji, abyste si na cesty v redakci pořídili koloběžku, takovou jsme měli na Hradě," všechny pobavila Věra Čáslavská, majitelka sedmi zlatých olympijských medailí.

"Budu se snažit, aby bylo co psát o atletice a mohli jste o ní psát dobře," slíbila Barbora Špotáková, která bude příští rok v létě obhajovat olympijské zlato na Hrách v Londýně. Ta byla spolu se zbylou čtveřicí sportovců uvedena do nové Síně slávy deníku Sport, na jejíž počest všichni otiskli své dlaně do hliněných desek.

Otevření newsroomu se zúčastnili také majitel fotbalové Plzně Tomáš Paclík a Markéta Haindlová, šéfka Odvolací a revizní komise FAČR.

"Chtěl bych poděkovat celé redakci. Proměny, které jsme zatím dělali, zvládl náš tým výborně. Máme šikovnou redakci a jsem rád, že ji můžu vést," doplnil šéfredaktor Lukáš Tomek.

My jsme deník Sport! Redaktoři jediného čistě sportovního deníku v Česku
My jsme deník Sport! Redaktoři jediného čistě sportovního deníku v Česku

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud