17. května 2012 • 16:57

Lyže a golf. Jedna rána rána ji připravila o titul mistryně světa!

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na první pohled jeden ryze letní sport, druhý zimní. Lyžování a golf. Přesto se tradičně koná mistrovství světa, při němž se najednou kloubí dovednosti z obou odvětví. A česká reprezentantka Eva Koželuhová znovu potvrdila, že ve „Ski and Golf“ patří k absolutní světové špičce. Na nedávném šampionátu skončila druhá, loni ho dokonce vyhrála. Teď ji o triumf připravila jediná rána v golfu...



V zimě piluje obří slalom, během léta svoje golfové údery. A ladí formu na vrchol sezony, tedy mistrovství světa. To se tentokrát konalo o minulém víkendu v rakouském středisku Zell am See a 23letá Koželuhová opět ukázala svou sílu.

V součtu obřího slalomu a golfu se umístila na druhém místě, k obhajobě zlata chyběl kousíček. Jedna rána v golfu nebo jedna desetina ve slalomu... To zamrzí.

„Bezprostředně po oznámení výsledků jsem byla zklamaná z tak těsné ztráty, ale teď už mám motivaci získat mistrovský titul za rok zpátky!“ říkala Koželuhová, členka šumavského lyžařského oddílu SA Špičák a golfového klubu v Plzni v Dýšině. Úspěšná reprezentantka se navíc v této sezoně stala i mistryní republiky.

„Dělá mi radost. V golfu teď dokázala, že je jednou z nejlepších hráček v republice,“ tvrdí o ní otec Luboš Koželuh, jenž je ve sportovním prostředí známý jako někdejší hokejový funkcionář a mimo jiné generální manažer Sparty nebo Plzně.

V disciplíně Ski and Golf se kloubí lyžování s golfem. Eva Koželuhová válí v obojímFoto Archiv Sport

Ski and Golf patří mezi stále oblíbenější disciplíny, na světovém šampionátu se naposledy představilo celkem 243 závodníků z 21 zemí. A to i esa jako Patrik Järbyn, několikanásobný švédský medailista z mistrovství světa ve sjezdových disciplínách, nebo Čech Tomáš Kraus, mistr světa ve skicrossu. Loni závodil i Bode Miller, slavný americký lyžař. Tentokrát chyběl kvůli zranění.

Koželuhová v Rakousku skončila druhá i v soutěži dvojic, cennou medaili vybojovala spolu s golfovým profesionálem Jiří Jandou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud