30. července 2012 • 19:27

NEJ snímky z olympiády. Navštivte výstavu fotografů deníku Sport

Autor: rei, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rádi bychom Vás pozvali na fotografickou výstavu fotografů deníku Sport Barbory Reichové a Michala Beránka. Výstava probíhá do konce měsíce srpna v OC Palladium na patře +1 (náměstí Republiky 1, Praha). Jedná se o menší průřez fotografií vzniklých na olympijských hrách v kanadském Vancouveru v roce 2010 a čínském Pekingu v roce 2008.



Michal Beránek pořizoval své fotografie na letních olympijských hrách v Pekingu. Na snímcích uvidíte mimo jiné v té době nepřekonatelného Usaina Bolta, jak líbá svou zlatou tretru. Dále zdokumentovanou únavu čínských pořadatelů nebo fotografii zlatého hodu Barbory Špotákové.

Sám fotograf Michal Beránek doufá, že se mu podobný záběr podaří ulovit i na právě probíhajících hrách v Londýně.

Snímky Barbory Reichové pocházejí ze zimní olympiády v kanadském Vancouveru. Návštěvníkům výstavy nabídnou například soustředěný pohled Jaromíra Jágra, boj o cenné kovy Lukáše Bauera nebo zlatou medailistku Martinu Sáblíkovou, jejíž fotografie část výstavy ze zimní olympiády ve Vancouveru zahajuje.

„S kolegou jsme velmi potěšeni a nadšeni, že jsme dostali možnost ukázat naši práci nejen čtenářům deníku Sport, ale můžeme se tak pokusit oslovit i desetiticíse lidí, kteří denně obchodní centrum Palladium navštíví,“ zve na výstavu Barbora Reichová.

Fotografové deníku Sport Barbora Reichová a Michal Beránek zvou na výstavu snímků z olympiád
Video se připravuje ...

 
Michal Beránek (26. 8. 1973 v Havlíčkově Brodě)
 
Ke sportu tíhnul od dětství a hned po střední škole vystudoval FTVS UK, obor trenérství. Přesto, že se trenérstvím nikdy neživil, sport jako takový nikdy neopustil a začal tak v této sféře, především díky svému fotografickému talentu působit jako sportovní fotograf.

Účastnil se například ZOH 2006 v Turíně, OH 2008 v Pekingu a nyní přináší čtenářům deníku Sport aktuální fotografie z olympijských her v Londýně. Dále působil na MS v atletice 2009, MS v hokeji 2005, 2007, 2009, MS v klasickém lyžování 2005, 2009, MS ve fotbale 2006.

Michal Beránek, fotograf deníku SportFoto Sport


Barbora Reichová (6. 2. 1985 v Praze)

Od dětství ji provázel velký sen stát se sportovní fotografkou. Chtěla tím spojit dvě velké vášně a to fotografii a sport. V roce 2005 se jí začal plnit sen a kariéra na poli profesionální fotožurnalistiky se spojila, s pro ni příznačným médiem, a to s deníkem Sport.

Krom celosvětově prestižních akcí a soutěží, jako byly např. ZOH ve Vancouveru v roce 2010, fotbalového EURO v letošním roce, MS v klasickém lyžování, byla také několikrát v minulé sezoně dokumentovat tažení Jaromíra Jágra v NHL nebo v té době jediného českého basketbalisty Jana Veselého v NBA. Dále se zaměřuje i na sporty „menší“. Od roku 2008 nechyběla na žádném Final Four v basketbalu a MS ve florbale jak mužů, tak žen. Do budoucna by se chtěla více věnovat portrétní sportovní fotografii.

Barbora Reichová, fotografka deníku SportFoto Sport

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud