1. listopadu 2015 • 15:29

Krpálek získal na Grand Slamu v Abú Zabí stříbro, vyhrál Chajbulajev

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Judista Lukáš Krpálek získal stříbrnou medaili na Grand Slamu v Abú Zabí. V konkurenci celé světové špičky vyhrál ve váze do 100 kg čtyři zápasy, až ve finále nestačil na bývalého mistra světa a olympijského vítěze Tagira Chajbulajeva z Ruska těsně na juko.



 Krpálek tak navázal na dva týdny starý bronz z Paříže a měl by se vrátit do čela světového žebříčku před Elmara Gasimova z Ázerbajdžánu, který prohrál už ve 2. kole.
"Byla to šílená dřina, ale opět zakončená medailí. Stříbrná medaile je něco úžasného. Doufejme, že to půjde takto dál," napsal Krpálek na facebooku.

Čtyřiadvacetiletý mistr světa z roku 2014 a dvojnásobný mistr Evropy Krpálek v prvním duelu porazil Nizozemce Michaela Korrela na ipon po třech minutách. V osmifinále se trápil s Korejcem Čo Ku-hamem, měl už tři tresty, přičemž za čtyři je automaticky prohra. Soupeře ale zatlačil, půl minuty před koncem mu vyšel chvat a následně přešel do škrcení, které mu pět vteřin před koncem vyneslo vítězství.

Ve čtvrtfinále Krpálek porazil Belgičana Tomu Nikiforova na tři juka a v semifinále zdolal Íránce Javáda Mahjúba, kterého hodil na dvě juka. Až ve finále se mu nepovedlo bodovat, zkušený Chajbulajev odolával jeho útokům a sám jednou zabodoval na juko. V závěru sice Rus nasbíral dva tresty, ale tlaku českého soupeře odolal a slavil vítězství.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud