19. dubna 2019 • 09:41

Byrtus plánuje další medaili z evropského šampionátu. Asi zapojím trik-shoty, hlásí

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Historicky zlatý úspěch už vybojoval, nyní squashista Viktor Byrtus cílí na další úspěch. V rámci mistrovství Evropy juniorů se v pražské Gutovce a ve Sport centru Hector rozehraje soutěž týmů. A také v ní česká reprezentace pomýšlí vysoko. „Chceme medaili. Myslím, že máme velké šance, věříme si,“ prohlásil Viktor Byrtus, čerstvý evropský juniorský šampion. První utkání začaly ve čtvrtek, finálové duely jsou v plánu v neděli.



Na turnaji neprohrál ještě ani jeden set. Jako první český squashista v historii získal zlatou medaili z vrcholných turnajů. Od čtvrtka do neděle bude Viktor Byrtus ve skleněném kurtu opět prohánět juniorské soupeře. „V Gutovce je skvělá atmosféra, moc si hraní ve skleněném kurtu na netradičním místě užívám. A zatím vychází vše podle plánu,“ dodal Byrtus, kterého zároveň těší, že v rámci turnaje jednotlivců neztrácel na kurtu tolik času se soupeři. „Pošetřil jsem sílu na souboje v rámci týmů.“

Byrtus společně s Markem Panáčkem, Petrem Nohelem, Michaelou Čepovou a Terezou Šlehoferovou už bojuje v základní skupině v soutěži týmů. Hrají dva junioři a jedna juniorka, celkem se odehrají tři utkání. Ve skupině D mají Izrael, Skotsko, Belgii a Maďarsko. Do čtvrtfinále a bojů o medaile postupují dva nejlepší. Celkem je přihlášeno 20 týmů ve čtyřech skupinách.

Češi v loňském roce vybojovali bronzové medaile na mistrovství světa v Indii. „Patříme k adeptům na medaili. Nasazení jsme do turnaje byli jako čtvrtí. Mezi favority se kromě nás počítá Anglie, Skotsko, Irsko nebo Švýcarsko,“ prohlásil Tomáš Fořter, ředitel evropského šampionátu juniorů. Byrtus ve středu v rámci dne volna odpočíval a jen lehce potrénoval. Zaměřil se také na trik-shoty, kterými při hře zpestří výměnu. Talentovaný hráč se nebojí zahrát míč mezi nohami nebo při dopadu míče několikrát raketou ho ve vzduchu obtočit a pak ho nečekaně zahrát. Někdy předvede úder za zády.

„Před třemi lety jsem takové frajeřinky často trénoval. Vím, že trik-shoty mohou soupeře rozhodit, jde o nečekaný úder. V dospělých se to moc často nevidí, ale v juniorech si to občas dovolím. Asi je v Gutovce znovu trochu zapojím,“ prohlásil Byrtus. Finálové duely jsou v plánu v neděli.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud