16. prosince 2019 • 19:19

Švýcaři volili Sportovce roku. Hvězdného Federera porazil zápasník!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdný tenista Roger Federer nevylepšil vlastní rekord v anketě o švýcarského Sportovce roku o osmé prvenství. Novináři a televizní diváci dali přednost zápasníkovi Christianu Stuckimu, který je šampionem tradičního úpolového sportu ve Švýcarsku zvaného schwingen.



Celosvětový fenomén Federer, vítěz 20 grandslamů a bývalá dlouholetá jednička, získal 21,6 procenta hlasů, zatímco Stucki třicet. Třetí byl biker Nino Schurter. Sportovcem roku v rodné zemi byl Federer vyhlášen již sedmkrát, naposledy předloni. Před rokem zvítězil Schurter.

Pětatřicetiletý Stucki vyhrál anketu pořádanou od roku 1950 jako první zástupce schwingenu. Zápasníci se v něm perou pod otevřeným nebem bez rozdílu vah a mají speciální kalhoty. Cílem je soupeře během 10 minut povalit na záda, ty pak musí vítěz poraženému na důkaz úcty oprášit.

Ženskou kategorii v anketě ovládla atletka Mujinga Kambundjiová, bronzová medailistka v běhu na 200 metrů z říjnového mistrovství světa v Dauhá. Za ní se umístily lyžařka Wendy Holdenerová a tenistka Belinda Bencicová.

Švýcaři letos také poprvé volili nejužitečnějšího sportovce roku v kolektivních sportech a prvním držitelem ocenění se stal Roman Josi, kapitán hokejistů Nashvillu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud