25. listopadu 2021 • 21:45

Jak nouzový stav dopadne na sport: Tisícovka maximum. Kluby řeší fans

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlediště na fotbalových stadionech, v hokejových arénách a při dalších sportovních akcích se zase vylidní. Sice ne úplně, ale citelně. Vláda ve čtvrtek kvůli prohlubující se koronavirové krizi vyhlásila nouzový stav a jedno z opatření zní, že na sportovní klání může dorazit maximálně tisíc osob (očkovaných, nebo po prodělání covidu). Nařízení má platit třicet dní. Už v pátek se v novém režimu odehraje pět utkání hokejové extraligy, od soboty také zápasy fotbalové ligy. Pro kluby je to nepříjemnost.



Zápas posledního a prvního týmu hokejové extraligy byl na delší čas posledním, kdy v českém sportu neplatila kapacitní omezení. Ve Zlíně dorazilo na souboj s Třincem 2301 diváků. V pátek může v Hradci Králové, Liberci nebo Litvínově na tribuny maximálně tisíc lidí, to samé o víkendu na fotbal například na Slavii, Spartu nebo do Plzně. V Česku bují koronavirus a vláda reagovala vyhlášením nouzového stavu a restrikcemi.

„Do jisté míry jsem tohle opatření očekával. Spíš mě překvapilo, že bylo přijato s účinností od pátku. Kluby to ale musí zvládnout,“ podotkl Dušan Svoboda, šéf Ligové fotbalové asociace ke snížení maximálního počtu osob na sportovních zápasech na tisíc.

„Budeme hledat cesty, jak se s tím společně s kluby, partnery a fanoušky vypořádat. Bohužel situace je turbulentní, musíme se s tím poprat. Pro kohokoliv je to složité, to se netýká jen klubů, ale i pořadatelů utkání. Asi se to dalo tušit, ta situace není dobrá. Některé kluby už pozastavovaly prodej vstupenek, aby je následně nemusely vracet,“ přidal Petr Nitsche, vedoucí hokejového oddělení agentury BPA. Nařízení platí i pro basketbal, házenou a všechny další sporty.

Fotbalová liga by měla v tomto módu odehrát zbývající podzimní program, který čítá čtyři kompletní kola plus dohrávku Bohemians s Karvinou. Sparty se tohle omezení týká i pro poslední duel v Evropské lize proti Bröndby Kodaň. Hokejová extraliga má na nejbližších třicet dní naplánováno devět kol. Kluby přijdou o podporu i peníze.

Většina z nich teď musí řešit, koho na utkání pustí. Vždyť například fotbalová Slavia má dle dřívějšího vyjádření svého šéfa Jaroslava Tvrdíka 7410 očkovaných permanentkářů a už v neděli přivítá Teplice. Vysoký počet držitelů celosezonních vstupenek, kteří převyšují povolenou tisícovku, evidují i na Spartě nebo v Plzni.

„Vedení klubu se touto čerstvou informací intenzivně zabývá tak, abychom hned v pátek ráno byli schopni naše fanoušky informovat,“ informoval mluvčí západočeského klubu Václav Hanzlík. Viktoria hostí v sobotu Bohemians.

Do Budějovic zase přijede rozjeté Slovácko. Jihočeši by si měli poradit snadněji. Do povolené kvóty by se měli vejít permanentkáři i ti, co už si vstupenku na zítřejší utkání koupili. Další prodej probíhat nebude.

Hokejová Sparta plánuje, že bude obepisovat permanentkáře a domlouvat se s nimi na kompenzaci a také na tom, kdo a kdy bude moct její zápas navštívit. „Hrát s omezeným počtem fanoušků na tribunách znamená pro klub opět obrovské finanční ztráty. Věřili jsme, že už se loňská situace nebude opakovat. Přednostní účast na zápasech Sparty budou mít naši permanentkáři, kteří nás už po posledním období pandemie významně podpořili. Rozhodnutí vlády respektujeme. Zdraví nás všech je ale na prvním místě,“ vzkázala generální manažerka Sparty Barbora Snopková Haberová.

Nová opatření

  • na sportovní zápas může maximálně 1000 osob, které jsou buď očkované, nebo prodělaly covid
  • platí od pátku od 18 hodin

ONLINE PŘENOS - Koronavirus ve sportu
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Česko Česko Fotbal Fotbal Hokej Hokej Novak Djokovič Novak Djokovič Svět Svět
Obnovit
Zprávy ze dne 2. 2. 2022
20:43
2. 2. 2022
Hokej

Ruský kanonýr Alexandr Ovečkin přijde kvůli pozitivnímu testu na koronavirus o víkendové Utkání hvězd NHL v Las Vegas. Šestatřicetiletý hokejista zmešká také dnešní zápas Washingtonu s Edmontonem.

 

Alexander Ovečkin pořád dává spoustu gólů
Zprávy ze dne 30. 1. 2022
12:12
30. 1. 2022
Hokej

Hokejisté Karlových Varů skončili v karanténě a nenastoupí v pondělním extraligovém utkání v Liberci. V západočeském klubu se při sobotním testování objevilo 14 případů nákazy koronavirem mezi hráči a členy realizačního týmu. Krajská hygienická stanice proto nařídila mužstvu pětidenní karanténu, oznámila Energie na svém webu.

Západočeši mají jako jediný tým v dnešním programu nejvyšší domácí soutěže volno. Nejbližší zápas je po odkladu pondělního duelu čeká v pátek doma proti Hradci Králové.

Zprávy ze dne 26. 1. 2022
16:08
26. 1. 2022
Hokej

Hokejová reprezentace žen neodletí ve čtvrtek na olympijské hry v Pekingu v kompletním složení. Útočnice Natálie Mlýnková měla pozitivní test na koronavirus a je v karanténě. Vedení národního týmu ale věří, že hráčka do Číny odcestuje později a do turnaje zasáhne. Kvůli nemoci covid-19 musel být předčasně ukončen i kemp náhradnic v Litoměřicích, s týmem proto nyní neodcestuje ani žádná z rezervních hráček.

Zprávy ze dne 25. 1. 2022
19:06
25. 1. 2022
Hokej

Úřadující vítěz Stanleyova poháru Tampa Bay bude v NHL nějaký čas postrádat hvězdného útočníka Nikitu Kučerova. Osmadvacetiletý ruský hokejista byl zařazen na takzvaný covidový protokol. Kučerov se přitom teprve nedávno vrátil do hry po zranění v dolní části těla, které ho připravilo o 32 zápasů. V probíhajícím ročníku dosud nastoupil k 11 zápasům a zaznamenal pět branek a 12 přihrávek.

Zprávy ze dne 21. 1. 2022
12:41
21. 1. 2022
Hokej

Hokejová reprezentace se hned v úvodních dnech přípravy na olympijský turnaj v Pekingu potýká s koronavirem. Z dvanáctky hráčů, kteří postupně dorazili na sraz trenérovi Filipu Pešánovi z přerušené Kontinentální ligy, jich je aktuálně šest mimo hru po pozitivním výsledku testu. Další dva hráči měli pozitivní testy již během týdne, ale poslední výsledky už vyšly jako negativní, takže se mohli zapojit zpátky do přípravy. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 20. 1. 2022
12:01
20. 1. 2022
Hokej

Kdo může v extralize ještě hrát? Vedle Vítkovic a Komety jsou aktuálně v karanténě i Sparta, Litvínov a Pardubice. V pátek se budou hrát jen tři extraligové zápasy:
Kladno - České Budějovice
Karlovy Vary - Plzeň
Třinec - Olomouc (přeložený duel 57. kola)

Zprávy ze dne 20. 1. 2022
11:59
20. 1. 2022
Hokej

Hokejisté Brna jsou druhým extraligovým týmem, který dnes oznámil, že kvůli nemoci covid-19 v kádru nastupuje do pětidenní karantény. Kometa kvůli tomu nebude hrát v plánovaných termínech zápasy s Kladnem, Olomoucí a Pardubicemi.

Zprávy ze dne 20. 1. 2022
10:55
20. 1. 2022
Hokej

Liberec nenastoupí ani proti Vítkovicím, u nichž se také potvrdila nákaza COVID-19.

Zprávy ze dne 20. 1. 2022
10:54
20. 1. 2022
Hokej

Další odklady zápasů v hokejové extralize. Liberec v pátek nenastoupí proti Budějovicím, Motor se utká s Kladnem, jež mělo hrát s Brnem.

Zprávy ze dne 19. 1. 2022
8:30
19. 1. 2022
Hokej

NHL přestane po únorovém Utkání hvězd s testováním hráčů a dalších členů týmů, kteří nemají žádné příznaky onemocnění koronavirem a jsou plně očkovaní. Kontrolu budou muset podstoupit jen v případě, že to budou vyžadovat opatření při cestování přes kanadsko-americkou hranici.

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud