12. ledna 2023 • 12:40

Muži a ženy na jednom místě a vyprodaná aréna. Těším se, říká Choupenitch před Paříží

Autor: ktp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šermíře Alexe Choupenitche čeká první turnaj roku, když se představí  v dějišti nadcházejících olympijských her. “Moc se na to těším, mají přijít čtyři tisíce fanoušků,” těší se Choupenitch, který bude právě v Paříži příští rok obhajovat bronzovou olympijskou medaili z Tokia.



Nejlepší český šermíř si tak vyzkouší atmosféru, která by ho mohla čekat také v létě roku 2024. “Až na to, že teď budeme šermovat na stadionu Pierra de Coubertina a olympiáda proběhne v Grand Palais,” vysvětluje Choupenitch.

“S olympijskou kvalifikací je to tak, že začíná až v březnu a bude končit v březnu roku 2024. Současné výsledky se ale počítají do žebříčku Světového poháru,” pokračuje brněnský rodák, který je v turnajích SP nasazovaný přímo do hlavní soutěže mezi nejlepších 64.

Osmadvacetiletý český rekordman se do Paříže těší i vzhledem na šermířské poměry netradiční turnaj. V rámci nadcházejícího turnaje SP se totiž na jednom místě sejdou elitní šermíři i šermířky. “A Francouzi mají ve fleretu úřadujícího mistra i mistryni světa, takže je tam teď šerm extrémně populární,” říká.

“Pro organizátory bude hodně náročné, aby se stihly všechny zápasy, ale bude to určitě stát za to,” těší se Choupenitch, který před Paříží trénoval na kempech v Itálii a Belgii.

Spolupráci s trenérem Andreou Borrelou, se kterým se dal dohromady během druhé poloviny loňského roku, si český fleretista pochvaluje. “Dokázali jsme najít společný jazyk a prohlubuje se i naše kamarádské pouto, takže všechno skvěle funguje. Hlavně si navzájem nasloucháme, což je pro další posun stěžejní,” dodává Choupenitch.

Témata:  šerm, Alex Choupenitch
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud