Ilona Kolářová
9. prosince 2010 • 16:36

SPORT MAGAZÍN: Sportovec roku podle sportovců!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Historicky poprvé hledali krále českého sportu sami sportovci. Sport Magazín oslovil 50 špičkových reprezentantů pestrého spektra odvětví, aby mezi sebou vybrali ty nejlepší. Hvězdy zvolily své hvězdy.



Výjimečná hitparáda Top 50 má jen vítěze, nikoli poražené. Kdyby seděli všichni pohromadě a vyjadřovali se ke sportovnímu dění v Česku, jejich názory by si vynutily značný respekt. Jak ale české osobnosti vybíraly mezi sebou. Koho zvolily do elitní desítky a který kolektiv jim za letošní rok přišel nejúspěšnější?

Když dorazil po mailu první vyplněný anketní lístek, byl to docela šok. Ozval se sjezdař Bank, neuspěchaný pohodář, vyhlášený svou ležérností! Další sportovce, rozlítané po světě, bylo potřeba nahánět trochu víc.

Ondřej Synek o svém triumfu nepochybovalFoto ČTK
Judista Krpálek zrovna zápasil v Dubaji, kapitánka volejbalové reprezentace Plchotová vyplňovala pořadí v Japonsku během mistrovství světa. Motocyklový závodník Abraham testoval nový stroj ve Španělsku, basketbalová hrdinka Horáková se radila s rodinou ve svém působišti v Istanbulu.

Za zámoří se dlouho neozývala střelkyně Emmons, která se pak omlouvala za zpoždění: „Čekala jsem, jak dopadne Ondra Synek na MS. Trochu mi pak trvalo, než jsem se rozhodla. Nebylo to  zrovna lehké.“

Tenista Štěpánek se ozval, hned co se vrátil ze svatební cesty na Seychelách. Do čela dal své dobré kamarády Čecha a Jágra, na daviscupového parťáka Berdycha mu zbyla 9. příčka.

Hokejista Plekanec si neodpustil malý žertík: na bronzovou příčku mezi kolektivy vyzvedl „své Kladýnko“, 12. celek minulého ročníku extraligy. A přidal smajlíka. Kapitán hokejových mistrů světa Rolinek podobným způsobem tlačil Pardubice.

Řada velikánů českého sportu řešila jiné dilema - neměli bychom do té desítky nominovat sami sebe? Smrdí sebechvála, nebo se není za co stydět? Sáblíková a Berdych svorně sondovali, jak si počínají ostatní – ona z toho vycouvala, on ne.

„Dřív jsem se tomu vždycky vyhýbal, ale teď si říkám - proč podceňovat své výkony? Dvě bronzové z olympiády nejsou vůbec špatné. Takže proč ne?“ smýšlel Lukáš Bauer, jenž se rovnou zařadil hned za Sáblíkovou.

Kompletní výsledky výjimečné ankety čtěte v pátečním Sport Magazínu

Co ještě v aktuálním Sport Magazínu najdete?

- Dvojrozhovor vítězů velké ankety, kteří vyhráli mezi jednotlivci a kolektivy. Kdo to bude?

- Rozhovor se Stanislavem Vlčkem. Útočník fotbalové Slavie si zakazuje deprese

- Sportovní hračky: stylové boty Lewise Hamiltona

- Město plné sportu: italská metropole Řím

- Komu fandí mistr světa ve veslování Ondřej Synek?

- Jak se obléká a kde nakupuje tenista Radek Štěpánek, milovník retrostylu?

- Móda: zimní bundy pro válku s mrazem


+ Dárek pro čtenáře: kalendář sportovních akcí na rok 2011!

Ondřej Synek o svém triumfu nepochyboval
Ondřej Synek o svém triumfu nepochyboval



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud