20. března 2017 • 12:00

Jak si užívat pohyb bez omezení? Zatočte s bolestí, která omezuje radost ze sportu

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejčastější bolest způsobuje přetížení svalů, úrazy a revmatická onemocnění. Pokud má člověk už od malička nějaký konkrétní hendikep, například s páteří, měl by tomu uzpůsobit svoje počínání v dospělosti. Lékař už v útlém věku člověka upozorňuje, že prevence proti zhoršení běh na dlouhou trať. Ať už jsou bolesti pohybového ústrojí způsobené sedavým zaměstnání, zvedáním těžkých věcí nebo sportem - jak se s bolestí vypořádat?



Sportem k trvalé invaliditě?

Tuto frázi nejčastěji používají sami sportovci, kteří právě zápasí s nějakým úrazem. Sportovec se na počátku své kariéry zraní a od té doby se mu stejné zranění opakovaně vrací. Je pravda, že když se tělo vystavuje nadměrné zátěži, dochází k snadnějšímu opotřebení. Na druhou stranu je také vysoká pravděpodobnost, že když tělo není zvyklé, svaly nejsou pružné a celkově není tělo v kondici, potom stačí špatně šlápnout a křup. Nicméně v obou případech, ať už se jedná o sportovce, kterému se stále vrací staré zranění s novými a horšími následky, nebo o nesportovce, který rád zkouší nové věci a často to končí o berlích, platí společné: bolest, nepříjemná a pohyb omezující bolest.

Jak se zbavit bolesti

Prášky, rehabilitace nebo klid na lůžku? Možností, jak se vypořádat s bolestí způsobenou zraněním a urychlit rekonvalescenci existuje spousta.  Hřejivé náplasti, prášky na bolest, odpočinek, rehabilitace. Bolest pohybového ústrojí se s věkem zhoršuje a pokud člověk v mládí zanedbával prevenci, ve stáří se projevy zhoršují a bez účinné pomoci v podobě pohybu, prášků na bolest a léčivých náplastí se člověk ve stáří častokrát vůbec neobejde.

Foto Voltaren

Účinná pomoc

Na našem trhu je celá řada náplastí, ať už léčivých nebo hřejivých. Voltaren léčivé náplasti poskytují úlevu od akutní bolesti, otoku a také zánětu. Obsahují účinnou látku diclofenacum natricum, která proniká kůží přímo ke zdroji bolesti. Nejsou to hřejivé náplasti. Voltaren léčivé náplasti díky obsahu léčivé látky ulevují od bolesti po dobu 12 hodin (dle dávkování dvakrát denně). Léčivé náplasti jsou vhodné pro každodenní použití, při krátkodobé léčbě (maximálně 7 dní). Navíc jsou diskrétní - každá náplast je pouze 1 mm tenká, samostatně balená. Voltaren léčivé náplasti jsou nyní dostupné ve vaší lékárně bez lékařského předpisu.

Pozorně si přečtěte příbalovou informaci. Voltaren 140 mg léčivá náplast je lék na vnejší použití. Obsahuje diclofenacum natricum.

 V případě otázek kontaktujte prosím: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Czech Republic s.r.o., Hvězdova 1734/2c, 140 00 Praha 4, mail:cz.info@gsk.com,

tel: +420 222 001 111. Případné nežádoucí účinky prosím hlaste na: ch.safety@gsk.com. 

Články odjinud


Články odjinud