29. března 2018 • 13:14

Bundesliga se blíží do finále a český divák může být u toho!

Autor: DIGI TV
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Závěr nejnavštěvovanější fotbalové soutěže – německé Bundesligy se blíží. Aktuálně zbývá šest kol do konce soutěže, a i když má Bayern Mnichov jasný titul, stále je o co hrát. DIGI TV nově přináší Bundesligu zpátky do Česka. Přenosy posledních kol Bundesligy mohou diváci sledovat v HD kvalitě na stanicích DIGI Sport 2 HD a DIGI Sport 3 HD.



Bundesliga míří do svého závěru a ačkoli první místo jasně okupuje Bayern, o místa za ním a tím pádem postupy do Ligy mistrů a Evropské ligy se vede tvrdý souboj. Na druhém místě se drží o jediný bod Schalke, další přímé postupy do Ligy mistrů hájí Dortmund a Frankfurt.

Na pátém a šestém místě v tabulce, tedy místech, která znamenají postup do Evropské ligy, respektive její kvalifikace, jsou momentálně Leverkusen a Lipsko.

Chci sledovat fotbalovou Bundesligu >>


Rozdíly mezi postupovými místy jsou ovšem minimální, rozdíl mezi čtvrtým a šestým místem jsou pouhé dva body. Můžeme tak očekávat jistě napínavé zápasy a krásný fotbal.

Sestupové příčky momentálně okupují Kolín nad Rýnem a Hamburg, na šestnáctém místě, které znamená baráž, je Mohuč, ovšem patnáctý Wolfsburg má stejný počet bodů.

Hvězdy aneb koho sledovat

Jednou z největších hvězd německé Bundesligy je devětadvacetiletý polský útočník mnichovského Bayernu Robert Lewandovski. Před Bayernem hrál v dresu Borussie Dortmund. Za Mnichov hraje od sezóny 2014/2015. Lewandovski odehrál v Bundeslize přes dvě stě padesát zápasů, je mimo jiné držitelem rekordu za nejrychlejší hattrick Bundesligy.

Také další hvězdy hledejme pochopitelně hlavně v Bayernu. Na jeho trávníku se prohání geniální levák a nizozemský reprezentant Arjen Robben či bývalý francouzský reprezentant Franck Ribéry, v útoku vedle Lewandowského střílí góly německý reprezentant Thomas Müller.

Dalším hráčem, kterého se vyplatí sledovat, je Marco Reus, osmadvacetiletý záložník Borussie Dortmund. Reus se na trávníky vrátil po zranění kolene teprve nedávno, nicméně je pro svůj tým i tak klíčovým hráčem. Největší hvězdou Lipska je guinejský záložník Naby Keita, české fanoušky může těšit, že nejlepším brankářem bundesligového podzimu byl vyhlášen český gólman Jaroslav Pavlenka.

DIGI TV DIGI TVFoto DIGI TV

Zajímavé zápasy do konce sezony

O Velikonocích se odehraje dvacáté osmé kolo. DIGI TV nabídne v sobotu přímém přenosu utkání Leverkusen – Ausburg a duel Herthy Berlín s Wolfsburghem. Velikonoční zápasové menu pak doplní souboj Brém s Frankfurtem. V dalším týdnu nabídne DIGI TV přenosy z utkání Hannover – Brémy, Dortmund – Stuttgart a Frankfurt – Hoffenheim.

Program závěrečných kol na DIGI TV ještě bude upřesněn, ale pravděpodobně se můžete těšit na některý z následujících zápasů: Lahůdku 30. kola a přímý souboj o druhé a třetí místo mezi Dortmundem a Schalke o druhé a třetí místo.

V následujícím týdnu půjde například o zápasy Lipska s Hoffenheimem a zápas Dortmundu s Leverkusenem. 32. kolo zase přinese souboj dvou Čechů – Hertha Berlín Vladimíra Daridy sehraje souboj s Augsburgem, což je působiště Jana Morávka.

Další kolo nabídne například zápas Brém, které jsou působištěm hned tří českých fotbalistů, Jiřího Pavlenky, Jaroslava Drobného a Thea Gebre Selassieho, s Leverkusenem. Poslední třicáté čtvrté kolo přinese vzájemný zápas jediných dvou východoněmeckých klubů v Bundeslize Herthy Berlín a loňského nováčka ligy – Lipska. Dalším zajímavým zápasem posledního kola je duel Shalke – Frankfurt.

Bundesliga na DIGI TV

Bundesligu českým fotbalovým fanouškům nově přináší český televizní operátor DIGI TV. Exkluzivní vysílací práva získal až do roku 2021. Ty nejlepší zápasy můžete od letošního března pravidelně sledovat na DIGI Sport 2 HD a DIGI Sport 3 HD. Obě sportovní stanice jsou součástí sportovních balíčků DIGI TV – doplňkového balíčku SPORT a samostatného balíčku SPORT PLUS, nechybějí pochopitelně ani v kompletní nabídce balíčku MAXI.

Bundesliga je dalším fotbalovým bonbónkem spolu s anglickou Premier League a španělskou La Ligou na DIGI TV, která přináší českým divákům skvělé zážitky z nejlepších ligových soutěží v Evropě.

DIGI TV aktuálně svým novým zákazníkům nabízí první tři měsíce za poloviční cenu. Všichni noví zákazníci navíc budou zařazeni do slosování o nový vůz Renault Clio Grand Tour.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud