16. září 2020 • 00:00

Helma na kolo je bezesporu klíčovým ochranným prvkem

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

U dětí je povinná, ale u dospělých tomu tak není. Je tedy jen na našem zvážení, jestli si ji před vyjížďkou do přírody nebo na cestu městskými ulicemi opravdu nasadíme. Podceňovat nebezpečí by ale určitě bylo velkou chybou, protože nikdy nevíme, co se může stát – a v sedle horských kol to určitě platí hned dvojnásob.



Helma proto není věc módy, ale především bezpečnosti. V každém případě totiž ochrání hlavu před těžkým úderem, který by mohl znamenat i ochrnutí nebo jiné trvalé následky. 

Foto mevia.cz

Velmi lehká a prodyšná i v letních vedrech

Mnozí by jistě helmy nosili, ale argumentují tím, že během červencových a srpnových projížděk by měla pokožka hlavy dýchat, což s přilbou není možné. Opak je ale pravdou, protože každá moderní helma na kolo umožní nejen odpovídající prodyšnost, ale bude také patřičně lehká. Inovativní materiály, které přinášejí kombinaci bezpečnosti a nízké hmotnosti, jsou cyklistickými fanoušky přijímány s velkým povděkem. Fakt, že lze cyklistickou přilbu spárovat s chytrým mobilním telefonem a pustit si oblíbenou hudbu i při jízdě je už jen pověstnou třešničkou na dortu. Moderní technologie přicházejí i mezi cyklisty, díky přilbě si můžete dokonce i zavolat. 

Foto mevia.cz

Osvětlení je důležité nejen v mlze

Podzimní měsíce, mlha, déšť, ale i jiné rozmary počasí. Ne vždy jsou cyklisté dobře vidět, osvětlení je proto skutečně klíčové. Světla na Bluetooth helmě se aktivují jediným stiskem řídítek, při zhoršených světelných podmínkách proto není nutné zastavovat. Díky LED světelné signalizaci budou cyklisté dobře viditelní pro všechny ostatní účastníky silničního provozu a nikdo si na ně nebude moci stěžovat ani v pozdních večerních hodinách. Vždyť heslo číslo jedna velí – bezpečnost především! Prohlédněte si proto pestrou nabídku cyklistických přileb a dalšího vybavení na cel-tec.cz.

Foto mevia.cz

 

 

Články odjinud


Články odjinud