16. května 2022 • 00:00

Buďte jako známé fotbalové hvězdy. Vyberte si vhodné boty na fotbal

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrajete rádi fotbal? Pokud ano, jistě víte, jak důležité je vybrat si vhodné kopačky. Při nákupu byste proto měli zohlednit tři věci: povrch, na kterém budete hrát, materiál, z něhož je vyrobený svršek bot a pohodlí při nošení.



Na jakém povrchu budete hrát?

Na podrážce každé fotbalové boty se nacházejí špunty nebo kolíky. Podle nich poznáte, na jaký povrch jsou boty určené.

Boty na pevné přírodní povrchy mají označení FG a vyznačují se 10 až 14 různě dlouhými lisovanými špunty. Kopačky s kolíky SG jsou určené na měkké přírodní povrchy stejně jako SG-PRO, které zaručují lepší stabilitu. Na umělou trávu jsou vhodné kopačky AG nebo TF se spoustou malých gumových špuntů. Do vnitřních prostor se hodí sálové boty na fotbal.

Na tvrdé přírodní povrchy jsou ideální pánské kopačky HG se speciálně upravenými špunty. Existuje i varianta FG/AG, kterou lze použít nejen na přírodní suchou trávu, ale i na tu umělou.

Materiály svršku

Při výběru si všímejte i to, z jakého materiálu je vyrobený svršek fotbalových kopaček. Kožené kopačky jsou prodyšné a pohodlné, a navíc se dokážou dokonale přizpůsobit vaší noze. Syntetický materiál vyniká voděodolností, různorodostí provedení a bonusem je i snadná údržba. Pletené kopačky jsou prodyšnější než klasické syntetické. Jsou také velmi lehké a snadno se přizpůsobí chodidlu. Na výrobu některých modelů se používá kombinace kůže a syntetiky, která v sobě spojuje výhody obou materiálů. Pro rekreační sportovce jsou vhodné kopačky z gumotextilu.

Provedení kopaček

Nechcete pořád dotahovat tkaničky? Pak oceníte kopačky bez tkaniček. Ty vám ale musí dokonale padnout. Na trhu najdete i kopačky s ponožkou u kotníků.

Kvalitní a pohodlnou fotbalovou obuv zakoupíte v prodejnách CCC. Vybírat můžete například z modelů kopaček od značek Puma nebo Sprandi.

Články odjinud


Články odjinud