11. října 2022 • 00:00

Nenechte si ujít: příběhy sportovních legend ožívají v audioknižním zpracování

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žijete sportem? Zpříjemněte si cestu do práce poslechem audioknižních hitů věnovaných právě tomuto tématu. Příběhy slavných osobností, zajímavá fakta i rozhovory odhalující zákulisní dění najdete na Audiotece, největší audioknižní platformě u nás. Přehrát si je můžete v aplikaci s řadou užitečných funkcí.



Po jakých audioknihách sáhnout? Našimi tipy jsou příběhy dvou velikánů a výjimečný projekt mapující životní osudy Barbory Strýcové, Tomáše Plekance a mnoha dalších sportovců napříč disciplínami.

Richard Askwith: Dnes trochu umřeme

Foto Audioteka CZ

Věrná svému podtitulu Vzestup a pád Emila Zátopka zaznamenává tato audiokniha pozoruhodný život držitele pěti olympijských medailí a 18 světových rekordů. Dílo britského novináře a autora se opírá o precizní studium českých i zahraničních zdrojů (mimo jiné archivů bezpečnostních složek) a o četné rozhovory se Zátopkovými přáteli, kolegy, soupeři a rodinnými příslušníky – zejména Emilovou manželkou, olympijskou vítězkou Danou Zátopkovou.

Josef Rakoncaj, Miloň Jasanský: K2 - 8611 metrů  

Foto Audioteka CZ

O své první pouti na K2 v roce 1983 napsal legendární horolezec Josef Rakoncaj spolu s novinářem Miloněm Jasanským napínavou knihu, která dodnes zabírá čestné místo v mnoha domácích knihovnách. Strhující příběh o strastiplné cestě na vrchol druhé nejvyšší hory světa znovu ožívá v audioknižním zpracování, kterým provází hlas Miroslava Táborského. Neuvěřitelné vyprávění plné napětí, mrazu, lavin i boje o holý život se postará o silný zážitek. 

Bez frází 1  

Foto Audioteka CZ

Výjimečné příběhy inspirativních sportovců v podání špičkových hlasů. To je audioknižní podoba autenticky podaných životních osudů sportovních osobností, jak byly zaznamenány v rámci projektu Bez frází. První díl představuje cestu tenistky Barbory Strýcové, hokejistů včetně Tomáše Plekance, ale také fotbalistů, basketbalistek a zástupců dalších sportovních odvětví. Rolí vypravěčů se zhostily známé osobnosti jako Martin Dejdar, Jiří Dvořák, Martin Hofmann, Veronika Khek Kubařová, Václav Neužil či David Novotný.

K samotnému poslechu audioknih online i offline slouží aplikace Audioteka. Dostupná je pro Android a iOS, a kromě zrychlování zvuku, posouvání příběhu po časové ose, podpory Apple Car Play či Android Auto přináší i další funkce pro přehrávání na míru. Nechybí ani možnost ovládání přes hodinky Apple Watch nebo s podporou Alexa.

Podrobnější informace o kompletní nabídce titulů najdete na www.audioteka.cz.

Články odjinud


Články odjinud