16. listopadu 2023 • 00:00

Boj o postup na EURO v Německu vrcholí. Dostanou se na šampionát i Češi?

Prezentace klienta
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český tým zatím kvalifikací spíše klopýtá, i přesto je další účast na Mistrovství Evropy blízko. Navzdory řadě předchozích zaváhání totiž stačí doma porazit Moldavsko a Češi do Německa pojedou! Ještě předtím pocestují svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého do Varšavy, kde je čekají Poláci. Jak si Češi povedou, se dozvíme už v pátek a v pondělí!



Český tým sice odstartoval kvalifikační boje o osmou účast na Mistrovství Evropy v řadě výtečně, když doma přejel největšího favorita skupiny Polsko, počáteční euforie se však postupně přeměnila ve velké rozpaky. Ty spustila jarní remíza v Moldavsku, i přes ni však měl národní tým po trumfu na Faerských ostrovech situaci skvěle rozjetou. Na podzim ovšem reprezentace naprosto vyhořela v dvojzápase s Albánií. Nejprve doma vyválčila jen bod a následně v Tiraně propadla poměrem 0:3. Náladu fanoušků příliš nezlepšila ani poslední utrápená domácí výhra nad Faery.

Po říjnovém srazu tak bylo kolem národního týmu pořádně rušno. Hodně se řešila pozice trenéra Šilhavého, o jehož setrvání jednalo i vedení fotbalové asociace. K žádným změnám nakonec nedošlo, setrvání celého realizačního týmu se ale nejspíš bude znovu řešit po posledním dvojzápase. Zvláštní atmosféra kolem reprezentace pokračuje i nyní. Národní tým se bude muset opět obejít bez zraněného kanonýra Patrika Schicka a nově i brankáře Jiřího Pavlenky. Veřejnost zaujaly také zvláštní tahy kolem nominace Tomáše Čvančary, kterého Šilhavý nejprve vynechal, aby ho o pár dní později nakonec donominoval. Dál absentuje středopolař Fiorentiny Antonín Barák, jehož trenéři vynechali už při předchozích srazech kvůli údajnému nevhodnému chování v mužstvu. Nováčky v týmu naopak jsou útočník Plzně Tomáš Chorý a rychlík z Mladé Boleslavi Vasil Kušej.

I přes řadu zaváhání má však tým kolem kapitána Tomáše Součka vše ve svých rukou. Pomohly mu k tomu především výsledky soupeřů v čele s Polskem. Právě u našich severních sousedů tento pátek odstartuje rozhodující fáze kvalifikace. Případná porážka ovšem nemusí znamenat pohromu, pro český celek je klíčový především pondělní střet s Moldavskem v Olomouci. Výhra v tomto zápase totiž pošle Čechy na mistrovství do Německa bez ohledu na další zápasy. K postupu mohou případně stačit i dvě remízy. A v případě dalších nezdarů navíc bude nadále šance postoupit přes jarní baráž. Jak si Češi ve dvou nadcházejících zápasech povedou? Oslaví postup na EURO, nebo hrozí další blamáž? Na to si můžete vsadit s bonusem u Fortuny.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.

Články odjinud


Články odjinud