22.3.2019 • 05:00

Tréninkové novinky: JoJo diety škodí! Kde je závod s Chuckem Norrisem?

Vstoupit do diskuse
0
  • Pojďte se s námi podívat na poslední zjištění na poli konzumace vajíček, jaká rizika hrozí při opakovaném scénáři typických jo-jo efektů a hlavně, kdy a kde bude konečně závod s Chuckem Norrisem.

    Trendy ve stravě i tréninku se neustále mění a držet krok dá slušně zabrat! Pojďte se proto s námi podívat na poslední zjištění na poli konzumace vajíček, jaká rizika hrozí při opakovaném scénáři typických JoJo efektů a hlavně, kdy a kde bude konečně závod s Chuckem Norrisem.

  • A zase ta vajíčka

    Pamatujete si dobu, kdy byla vajíčka synonymem dláždění cesty do zdravotních pekel? A taky se vám vybaví, když je najednou začal ládovat každý fitnessák i fitnessačka s cílem nabrat nějaký ten sval navíc? Samozřejmě, že ano, jelikož u některých potravin se trendy jejich spotřeby mění častěji než kolekce v H&M. Debatu okolo vajíček nyní znova otevírá studie publikovaná v lékařském časopise JAMA, která tvrdí, že čím více vajíček sníme, tím větší riziko srdečních chorob a předčasného úmrtí člověku hrozí.

    Zatímco předchozí studie tyto výsledky spíše popírají, tato tvrdí, že už jedno zkonzumované vajíčko za týden zvyšuje riziko kardiovaskulárních onemocnění o 6 procent a o 8 procent je vyšší riziko předčasné smrti. Pokud byste pak zvládli bez problému jíst dvě vajíčka denně, tato čísla se vyšplhají až na 27 a 34 procent. Autoři studie tvrdí, že neexistuje nic jako bezpečné množství snězených vajíček.

    Nicméně publikovaná studie má mnoho kritiků, kteří upozorňují na zjištění, kdy cholesterol získaný z potravy by neměl mít vliv na ten v našich tělech. Kromě toho pak vytýkají i slabší základy výpočtů rizik z posbíraných dat. Ve výsledku se tak prozatím opět dostáváme k neustále opakovanému, zlatému pravidlu výživy - vajíčka ze svých jídelníčků kvůli cholesterolu okamžitě vyškrtávat nemusíte, ale ani každý den tři k snídani nejsou tou nejlepší cestou.

    Nová studie tvrdí, že čím více vajíček sníme, tím větší riziko srdečních chorob a předčasného úmrtí člověku hrozí.Foto Profimedia

  • Závod s Chuckem Norrisem

    “Chuck Norris dokáže zaběhnout dvanáctiminutovku za šest minut.”

    Legenda všech legend, ať už jde vlastně o jakékoliv odvětví nejen sportu, to je Chuck Norris. Na jeho pověsti a přitažlivosti postavili organizátoři závod CForce Chuck Norris 5K, který láká na cílové plácnutí si právě s Norrisem (nemluvě o datu “May the Fourth” k tomu). Registrace byly spuštěny v lednu tohoto roku a v podstatě okamžitě vyprodané, samozřejmě. V návaznosti na to se proto závod rozšířil i do virtuálního světa.

    V květnu se tak budou moct k závodu přidat i běžci mimo pevné startovní pole. Každý ze závodníků pak dostane speciální startovní set - tričko s Chuck Norrisem, falešné vousy a přezku na pásek. Organizátoři pak aktivně podporují účastníky, aby na start dorazili oblečení jako Norris a atmosféru tak společně dotáhly na absolutní špičku. No, nezbývá než dodat, že u nás přesně něco takového chybí, že?

    Chuck Norris dokáže zaběhnout dvanáctiminutovku za šest minut.Foto www.chucknorris5k.com

  • JoJo diety skutečně škodí našemu zdraví

    Špatná zpráva pro všechny dietářky a neustále bojovnice s vlastní váhou - nejen, že váhové výkyvy možná neprospívají vašemu vzhledu, zcela určitě zásadně škodí zdraví. To potvrdila nová studie publikovaná American Heart Association (AHA). Tzv. jo-jo diety (tedy shození přebytečných kil a opětovné nabrání) zvyšuje u žen šanci rozvoje některých rizikových faktorů srdečních onemocnění. A studie zdaleka neuvádí žádnou závratnou váhu, u které se tyto následky začínají ukazovat. Naopak. Už shození a nabrání zpátky čtyř a půl kila je kritické. Autoři studie tak v závěru velmi jasně apelují na veškeré hubnoucí, aby se vydali raději cestou dlouhodobě udržitelného životního stylu s cílem udržet si svou ideální váhou, než se pouštět do překotných diet s rychlým úbytkem, ale stejně tak rychlým návratem.

    Nejen, že váhové výkyvy možná neprospívají vašemu vzhledu, zcela určitě zásadně škodí zdraví.Foto Profimedia


Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}