3. srpna 2009 • 13:15

Šílení strongmani: Házeli betonové koule o váze 125kg!

Autor: val
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo zaváhal a nedorazil na první klání silných mužů seriálu Xtuning Strongman Cup 2009 do Radotína, mohl vypracované "borečky" zhlédnout tento víkend ve Žďáru nad Sázavou. A že bylo na co koukat, dokazují brutální váhy, které na závodníky čekaly!



Soutěže silných chlapíků u nás sice nemají dlouhou tradici, ale jsou bezpochyby divácky velmi atraktivní. To dokázal i druhý podnik strongamnů ve Žďáru, kde se sešlo přes 1000 natěšených diváků!

Borci tentokrát měli za úkol zdvihnout 95 kg těžkou kovovou kládu (disciplína Log Lift) ze země nad hlavu. Následoval tzv. Farmers Walk – farmářská chůze s železnými kufry vážící 110kg (v každé ruce!) na vzdálenost 15 m.  Axle Deadlift, což je pozved osy, na které je naloženo 200 kg. Nejlepší závodník zvládl těžko uvěřitelných 18 opakování během 60 vteřin! Tyre Flip, neboli převracení obří pneumatiky o váze 450 kg. A poslední pátou disciplínou byl Atlas Stone - přehazování betonové koule o váze 125 kg přes hrazdu ve výšce 130 cm.

Že nešlo o procházku růžovým sadem dokazují zkrvavené dlaně, krvájecí nos a mnoho propocených triček. Pro mnoho závodníků byly jednotlivé úkoly nad jejich síly a tomu nahrála skutečnost, že se jednalo naprosto bezkonkurenčně zatím o nejtěžší závod letošní sezóny a to nejen kvůli obrovským vahám, které byly pro soutěžící připraveny, ale především vzhledem k nemilosrdnému slunci!

Vítězem se stal šampion minulého mítinku Jiří Svozil. Druhý byl Karel Marek a hned za ním se umístil Jakub Smejkal.

 

Témata:  koule, strongman, siláci, borci
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud