23. dubna 2010 • 05:06

Nehoda muže Fibingerové: Že by policejní průšvih?

Autor: Blesk Michal Budík
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Špatnou a nekvalitní práci odvedli podle všeho policisté při vyšetřování dopravní nehody, při níž 24. listopadu zahynul mezi Strážnicí a Vnorovami cyklista Karel P. (†36). Otce tří dětí zezadu ve velké rychlosti smetl Nissan XTrail, který řídil podnapilý Jaroslav Šmíd (76). Ten je manželem radní České televize a bývalé atletky Heleny Fibingerové (61).



Blesk.cz

Dlouhé čtyři měsíce kriminalistům trvalo, než Šmída obvinili z ublížení na zdraví. Udělali to až na základě znaleckého posudku. Hned od začátku mohli mít svědectví ne jednoho, ale hned několika lidí, kteří nehodu viděli zblízka.

Vyšetřovatel na místě nehody opomenul vyslechnout klíčové svědky! Vinnou laxního přístupu policie tak mohl Šmíd Blesku bezostyšně tvrdit: „Nehodu jsem nezavinil. Cyklista mi tam s kolem vběhl z boku, když chtěl přeběhnout silnici. Nedalo se tomu zabránit.“

Možná by to Šmídovi vyšlo. Stejně jako snaha svést pozitivní výsledek testu na alkohol na silnou cukrovku. To by se ale Blesku nesměl ozvat řidič kamionu Václav Komárek (50). Ten tvrdí: „ Cyklista jel na kole a řidič osobáku ho bez brzdění srazil zezadu. Viděl jsem to já, moji dva kolegové a několik dalších řidičů.“

Nikoho z nich ale vyšetřovatel nevyslechl. Proč? „Stáli jsme tam bezmála pět hodin. Asi si mysleli, že jsme jenom nějací čumilové,“ řekl Blesku Komárek.



Policejní mluvčí Pavel Šváb ale tvrdí, že o Komárkovi a dalších svědcích policisté věděli. „Svědectvím řidiče kamionu se pochopitelně zabýváme. Je jedním z mnoha svědků, kteří už k věci byli vyslechnuti, respektive ještě budou,“ napsal Blesku Pavel Šváb.

Telefonní číslo si ale policisté na Komárka brali teprve ve středu od novinářů. Telefonicky se s ním poprvé spojili až včera dopoledne!

Jaroslav Šmíd, manžel koulařky Heleny Fibingerové
Jaroslav Šmíd, manžel koulařky Heleny Fibingerové

Vstoupit do diskuse
6
Články odjinud


Články odjinud