2. listopadu 2010 • 10:30

Neumannová: Marešovi o 119 tisíc víc, ostatním nic

Autor: Blesk Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Věřitelé lyžařského mistrovství světa, kteří od loňského března stále marně čekají na více než sto milionů korun, dostali další pořádnou ránu. Zatímco pro ně tým prezidentky organizačního výboru Kateřiny Neumannové (37) peníze neměl, jiným vyplácel horentní sumy.



Moderátora Leoše Mareše (34) si za 119 tisíc korun podle MF Dnes dokonce najal ve chvíli, když už věděl, že liberecký šampionát skončí obrovskou ztrátou.

Mareš se na libereckém sportovním svátku pěkně napakoval. Za moderování zahajovacího ceremoniálu i každodenních předávání medailí před libereckou radnicí dostal milion korun.


Tahle částka byla proplacena z patnáctimilionové dotace od Libereckého kraje. Jenže pořadatelé evidentně neměli Mareše dost, a tak si ho najali na závěrečný večírek.

Tedy ve chvíli, kdy už museli vědět, že mistrovství světa skončí v gigantických dluzích, vyhodili dalších 120 tisíc korun z okna.
Kateřina Neumannová se svou dcerou Lucinkou
Kateřina Neumannová se svou dcerou Lucinkou

„Myslím, že je to jedna z největších sprosťáren,“ řekl liberecký zastupitel Jiří Šolc pro MF Dnes s tím, že si organizační výbor i přes rostoucí dluhy najal nejdražšího moderátora v zemi.

Zatímco věřitelé nad praktikami Neumannové a spol. kroutí hlavou, protože sto tisíc mohlo některé z nich zachránit od druhotné platební neschopnosti, moderátor si na výnosnou akci raději nevzpomíná.

Ačkoliv zde jednoznačně došlo ke zvýhodnění věřitele, policie již před časem zamítla žalobu společnosti Roxy II. Ta byla postavena právě na této skutečnosti.

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud