6. ledna 2012 • 11:45

Nenávist? To slovo neznám, hájí se Courtová, jež urazila homosexuály

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Aktivisté bojující za práva gayů a lesbiček slibují, že dorazí na Australian Open s duhovými vlajkami a na protest si sednou do ochozů dvorce, který nese její jméno.



Australská tenisová legenda Margaret Courtová (69 let) je pro ně nepřítelem. Silně věřící žena, jež působí jako duchovní při kostele v Perthu, totiž neschvaluje sňatky mezi lidmi stejného pohlaví. Čtyřiadvacetinásobná šampionka grandslamové dvouhry je kritizovala, čímž rozčílila nejen další veličiny tenisové minulosti.

„Její krátkozraký pohled je skutečně znepokojující a poškozuje tisíce dětí, které již dnes žijí v rodinách stejného pohlaví,“ prohlásila například Martina Navrátilová. Courtová navštívila ve svém domovském Perthu zápasy Hopman Cupu a svůj postoj se snažila vysvětlit pro New York Times. „Jsem z toho všeho především moc smutná.

Jejich poslední reakce, ta nenávist, mě hodně rozesmutnila. Přeci jsem nenapadla žádnou tenistku. Pamatuji se, jak jsem před deseti, dvanácti lety mluvila s Martinou Navrátilovou.  Říkat o mě, že nenávidím homosexuály, není vůbec přesné. Máme je v našem kostele, pracuji s nimi. Pamatuji se, jak jsem Martině řekla: Martino, miluji tě. Bůh tě miluje. Ale ze špatného dobré neuděláš.“

Courtová prý v půlce ledna hodlá navštívit Australian Open, kde nese třetí největší kurt její jméno. Může se tam tváří v tvář potkat právě s Navrátilovou a také s protestujícími proti její osobě.

„Mají právo na to dělat si, co chtějí, ale ať do toho, prosím, nezatahují nenávist. Já tohle slovo neznám. Pomáhám každému, ať už pochází z jakéhokoliv prostředí nebo poměrů. Jen jsem vyslovila svůj názor, to, čemu věřím. Manželství by mělo být jen mezi mužem a ženou.“

Wimbledonské šampionky. Dvě z nich jsou nyní na nože - Martina Navrátilová (vlevo) a Margaret Courtová (druhá zprava)
Wimbledonské šampionky. Dvě z nich jsou nyní na nože - Martina Navrátilová (vlevo) a Margaret Courtová (druhá zprava)


Vstoupit do diskuse
13
Články odjinud


Články odjinud