14. dubna 2012 • 08:04

Hadamczik zapíjel omluvenky. Sestava se mu hroutí, tak šel na skleničku...

Autor: Pavel Skořepa (Blesk)
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stojí před těžkým úkolem. Kouč hokejového nároďáku Alois Hadamczik (59) řeší před mistrovstvím světa ve Švédsku a Finsku (4. – 20. května) jednu omluvenku za druhou. Naposledy, když mu účast na šampionátu odřekl gólman Ondřej Pavelec, si šel sednout na skleničku.



„Je to těžké. V poslední době toho bylo dost, ale člověk se s tím musí nějak vypořádat,“ přiznal Hadamczik. A tak si v Českých Budějovicích, kde se nyní s reprezentací připravuje, zašel ve čtvrtek společně s vedením týmu vyčistit hlavu.

„Vůbec to ale neznamená, že bychom se vzdávali! Budeme bojovat a na mistrovství světa se popereme o co nejlepší umístění,“ vzkazuje hlava národního týmu.

Pavelec, Vokoun, Rolinek… Tyhle všechny opory jsou out. Sestavu Čechů bude Hadamczik skládat jako puzzle.

„Když k tomu připočtete tři kluky, kteří v Rusku zemřeli, a ještě nejspíš Jardu Jágra, bude to znát. Ale šanci dostanou jiní, mohou ukázat, co v nich je,“ vyprávěl s nadějí v hlase.

Přesto Hadamczik cítí obavy z neúspěchu. „Samozřejmě z toho respekt mám, ale byl bych alibista, kdybych brečel nad tím, že se mi někdo omluvil. Porveme se s těmi, co pojedou,“ burcuje Hadamczik.

Další vrásky mu zřejmě přidělal i včerejší přípravný zápas v Českých Budějovicích, kde se česká reprezentace utkala s Německem.

Proti outsiderovi si Hadamczikovi svěřenci sice brzy vytvořili dvoubrankový náskok, jenže do konce základní hrací doby o něj přišli. Oslabení Češi nakonec vydřeli vítězství až v prodloužení.

Aby nakonec těch skleniček na kuráž nebo zapíjení žalu reprezentační trenér nepotřeboval více než jen jednu...

Reprezentačního kouče Hadamczika přemohly sportovní starosti...
Reprezentačního kouče Hadamczika přemohly sportovní starosti...

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud