21. dubna 2012 • 04:51

Sparťan Švenger jako detektiv: Haló, vracím vám vaši peněženku

Autor: mzk
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bylo to tak trochu magické datum. Pátek třináctého. Pro Lukáše Tanečka z Hradce Králové však bylo šťastným dnem. A může za to Milan Švenger, brankář fotbalové Sparty.



Lukáš Taneček byl na pracovní schůzce v Praze, auto nechal zaparkované v Palladiu. Během odpoledne se pro něj vrátil a udělal věc, kterou asi zažije aspoň jednou v životě každý řidič.

Položil peněženku na střechu, svlékl se, sedl za volant a vyrazil… „Vyjel jsem z náměstí Republiky směrem na Hradec,“ popisuje Taneček.

Večer mu zavolal jeden známý, že ho prý kontaktoval někdo z Prahy s tím, že našel jeho peněženku.

„Měl jsem tam větší hotovost, všechny osobní doklady a platební karty,“ vypráví. Co je větší hotovost? Více než 10 tisíc korun…

„Vůbec jsem netušil, že jsem peněženku ztratil. A možná ještě víc mě šokovalo, že se někdo takový najde,“ vykládá muž, jenž se živí jako grafik.

Zavolal na číslo, které mu dal známý – a na druhé straně byl Švenger. Gólman Sparty našel peněženku až u hotelu Hilton, tedy nějaké dva kilometry od Náměstí Republiky.

Tak dlouho vydržela ležet na střeše jedoucího auta. „Nejen, že ji našel, on si ten večer taky dal detektivní práci, aby mě sehnal. Neměl jsem tam žádný kontakt.“

Sparťanskému brankáři asi pomohl jeden fakt – jeho otec Milan (rovněž bývalý ligový gólman) žije v Hradci a provozuje tam brankářskou školu. Ještě nedávno chytal okresní přebor za tým Třebše.

„Chci panu Švengerovi upřímně poděkovat. O fotbalistech se říkají všelijaké věci, ale já jsem díky němu změnil názor,“ říká Taneček.

Odměnu brankář odmítl, tak grafik nabídl spolupráci aspoň jeho otci. Mohl by mu pomoci s propagací jeho školy. Ale ani tady nepochodil.

„Vím, že se mi to jednou vrátí v něčem jiném,“ napsal mu Švenger junior v textové zprávě. „Vůbec mi neděkujte…“

Sparťanský gólman Švenger
Sparťanský gólman Švenger

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud