21. ledna 2013 • 14:04

Berdych nabírá sílu na Djokoviče. Zavesloval si s olympijským medailistou

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úterý (9:30 SEČ) ho čeká další velký zápas. Tomáš Berdych vyzve světovou jedničku Novaka Djokoviče a pokusí se na třetí pokus překonat čtvrtfinálovou hradbu Australian Open. Volný den trávil v Melbourne také projížďkou na řece Yarra. Doprovod mu dělal australský olympijský medalista, veslař Wil Lockwood.



Za čtyři zápasy na turnaji Berdych neztratil jediný set, do bitvy s Djokovičem jde optimálně vyladěný. "Na ten zápas se moc těším. Je to první velký zápas po Davis Cupu, tak uvidíme, jak dopadne," říká před čtvrtfinále nasazená pětka.

Před klíčovým duelem český tenista vyrazil k řece Yarra, okolo které v roce 1835 začalo vznikat město Melbourne. Berdych se potkal i s olympijským medailistou z Londýna, australským veslařem Wilem Lockwoodem.

Berdych se svým australským kolegou zvedli na rameno veslařskou loď a zapózovali fotografům. Český tenista si s majitelem olympijského stříbra vyrazil také na krátkou projížďku.

Jestli v pondělí byl prostor pro volnější program, v úterý už půjde do tuhého. Výhodou Berdycha je, že narozdíl od Djokoviče půjde do čtvrtfinále odpočatý. Doposud jednostranně vedené zápasy mu uspořily tolik potřebnou energii.

Tomáš Berdych během volného dne na Australian Open v Melbourne zavítal i do veslařského klubu
Tomáš Berdych během volného dne na Australian Open v Melbourne zavítal i do veslařského klubu

"Musím dotáhnout svoji hru k naprosté dokonalosti, abych byl schopen takového hráče porazit. Musím do něj vletět od prvního balonu, zkusit urvat první set," naznačuje Berdych taktiku.

Djokovič má za sebou pětihodinovou bitvu v osmifinále se Stanislasem Wawrinkou. Patnáctý nasazený Švýcar favorizovaného Djokoviče potrápil a podlehl mu až 10:12 v pátém setu. Zápas skončil v 1:40 po půlnoci místního času.


"Už jsem to zažil. Pamatuju si, že jsem loni vyhrál nad Murrayem v semifinále po pěti hodinách a pak hrál skoro šest hodin proti Rafovi. Vím, že znovu získám síly. Mám to v sobě," zahání Djokovič obavy z možné únavy.

Jak se české jedničce povede proti současnému nejlepšímu hráči světa? Čtvrtfinále Australian Open budeme sledovat v úterý od 9:30 ONLINE.

Reportáž o postupu Tomáše Berdycha do čtvrtfinále Australian Open
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud