22. ledna 2014 • 16:20

Rozhození před bitvou s Berdychem? Wawrinka zuřil, chyběla mu masáž

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na kurtu dřel čtyři hodiny. Po obrovském boji přemohl Novaka Djokoviče a postoupil do semifinále Australian Open, poté sotva pletl nohama. Stanislas Wawrinka s regenerací na čtvrteční duel s Tomášem Berdychem ale musel počkat. Když po půlnoci přišel do šatny, fyzioterapeuti i maséři už byli pryč. To švýcarského tenisového hrdinu pořádně rozčílilo.



Udolat čtyřnásobného šampiona a obhájce titulu, to chce pořádnou kuráž, skvělý tenis a naprosto výjimečný den. Stanislas Wawrinka takový úkol splnil a po takřka nadpozemské partii zničil Novaka Djokoviče. Austrálie oslavovala tenisového hrdinu, ohlasy na Švýcarův heroický výkon skoro zahltily sociální sítě.

Po čtyřhodinovém zápase čekaly vítěze klasické povinnosti. Rozhovor na kurtu, slova do televizních kamer, tisková konference. Naprosto vyčerpaný Švýcar pak nakráčel do šatny, kde chtěl co nejdřív začít s rehabilitací zmoženého těla.


"Nejdůležitější je, abych se dal dohromady fyzicky. Jsem fakt unavený," přiznal Wawrinka před novináři. Jenže když otevřel dveře do šatny, zuřil. Dlouho po půlnoci už byly útroby Rod Laver Arény prázdné, maséři a fyzioterapeuti nikde.

"Dneska už tady pro mě není žádná masáž, všichni odešli. Výborně chlapci, děkuji. Skvělá organizace," napsal Švýcar na Twitter v noci australského času. Jeho slova paradoxně retweetnul oficiální účet turnaje, čímž si asi velkou reklamu u veřejnosti neudělal.

Zatímco unavený Wawrinka řešil, jak své tělo co nejrychleji dát dohromady, Berdych už dávno ležel v posteli a odpočíval. Den před zápasem (ve středu) si pak lehce zatrénoval, s přítelkyní Ester se vyfotil s australskými zvířátky a relaxoval před velkým bojem.

"Zbylé dva zápasy, co mě snad čekají, vydají za deset či patnáct jiných. Stačí se podívat na soupeře, kteří mě teď můžou čekat. Ale pro taková utkání člověk tenis hraje," řekl český hráč před svým čtvrtým semifinále kariéry.

Zbraně předčasně neskládá ani vyšťavený Wawrinka. Naopak. Po vítězném dramatu s Djokovičem si věří jako nikdy předtím. Pyšnit se může i pozitivní bilancí ze vzájemných zápasů - 8:5, navíc Berdycha porazil v šesti ze sedmi posledních duelů.

"Vím, že moje hra mu nesedí, mám velkou šanci postoupit. Ale čeká mě velice těžký zápas, Tomáš tady hraje od prvního kola výborně," připustil "Iron Stan," korunní princ švýcarského tenisu.

Zápas Berdycha s Wawrinkou začíná ve čtvrtek v 9:30 SEČ, sledovat ho budeme na iSport.cz ONLINE.

Švýcar Wawrinka se raduje po výhře nad Novakem Djokovičem
Švýcar Wawrinka se raduje po výhře nad Novakem Djokovičem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud