Jan Jaroch
23. ledna 2019 • 13:30

Benešová o šoku ze Sereny i nebojácné Plíškové. Na titul ale věří Kvitové

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třikrát čelila Iveta Benešová Sereně Williamsové. A třikrát na vlastní kůži poznala ničivou sílu americké legendy, ve vzájemných duelech nezískala ani set. Proto i někdejší 25. tenistku žebříčku šokoval kolaps, který největší šampionka dějin předvedla ze stavu 5:1 a 40:30 v rozhodující sadě čtvrtfinále Australian Open proti Karolíně Plíškové. A zároveň ocenila statečné srdce české vítězky, jež v nejdůležitějších chvílích předvedla odvážné rány na riziko. V rozhovoru pro iSport Premium rozebírá středeční utkání a zároveň hodnotí šance na české finále v Melbourne, kde zůstává velkou favoritkou i Petra Kvitová.



Je pro vás šokující vidět zápas, ve kterém Williamsová tak selže těsně před finišem?
„Je to překvapení, nejen pro mě ale pro celý tenisový svět. Nevím, jestli se jí vůbec něco podobného kdy stalo z takového stavu. Je to pro ni krutá prohra, ale samozřejmě dobře pro Karolínu. Výhře šla naproti. Na mečboly zahrála hodně odvážně, riskovala a vyšlo jí to. Nedala jí nic zadarmo, takhle se to sešlo. Fakt je, že jde o naprosto ojedinělý případ, tohle se podle mě Sereně stane jednou za kariéru.“

Jde teprve o pátý vyhraný zápas českých tenistek oproti 48 porážkám proti Sereně. Vy jste s Američankou třikrát hladce prohrála. Jak těžké je jít proti ní na kurt a věřit si, když člověk vnímá její impozantní postavu i ještě impozantnější sbírku trofejí?
„Jdete na kurt s tím, že to je nejlepší hráčka všech dob. Máte velký respekt, někdy až zbytečný. Ve výměnách zezadu se s ní dalo hrát, nejsou to takové rány, jak si někdo myslí. Ale servis ji dokáže podržet, tím dostane soupeřku hodně pod tlak při jejím servisu. Já si z našich zápasů nejvíc pamatuju, že jsem se někdy až zbytečně tlačila do toho, abych zahrála víc, než jsem musela. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud