20. ledna 2020 • 12:10

České slzy! Siniaková výprask od Kvitové neustála: Bylo to úplně trapný

Autor: vmn, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nehrála úplně zle, jenže na mnohem silnější krajanku na druhé straně sítě Kateřina Siniaková prostě neměla. Petra Kvitová v českém souboji prvního kola Australian Open vyprášila fedcupovou spoluhráčku v nekratším zápase dne 6:1 a 6:0. Kanára na rozloučenou méně zkušená tenistka oplakala přímo na kurtu.



Podávala proti hrozbě potupy, jenže velkou soupeřku měla i sama v sobě. Kateřina Siniaková prohrávala s Petrou Kvitovou 1:6 a 0:5. Po vítězném míči se ji snažili povzbudit diváci, ale vidinu čestného gemu na závěr kratičkého působení v Melbourne ale rozmazaly slzy.

„Zahrála jsem jeden winner a celý stadion začal tleskat, bylo toúplně trapný. Já jsem nechtěla (plakat), ale to bylo úplně hrozný. Dneska jsem si připadala, jako když neumím hrát tenis,“ řekla Siniaková Radiožurnálu.

Musela se rychle uklidnit, uprostřed hry se nemohla jen tak na chvíli schovat pod ručník. I proto třináctý (a poslední) gem zápasu odevzdala krajance.

Kateřina Siniaková v Melbourne psychicky neunsela výprask od krajanky Petry Kvitové
Kateřina Siniaková v Melbourne psychicky neunsela výprask od krajanky Petry Kvitové

„Myslím, že jsem nehrála špatně, ale Petra všechno zabíjela z druhého míče. Tohle jsem nečekala. Nedokázala jsem najít věc, která by jí vadila,“ přiznala po nejkratším zápase prvního dne Siniaková.

Petra Kvitová svou dominanci potvrdila za 51 minut nejen výsledkem 6:1 a 6:0, ale také jasným poměrem vyhraných výměn 55:25.

Velké emoce nejsou u Kateřiny Siniakové ničím neobvyklým. Zápasy na kurtu často hodně prožívá, povzbuzuje se, nadává si… Raketa je terčem jak vyčítavých pohledu, tak ran o kurt, ať už na jakémkoli povrchu.

Tentokrát ale bylo jasně vidět, že se v závěru zápasu zlomila, klidný výraz, který dokázala nasadit u sítě při podání rukou, se znovu zlomil při bleskovém odchodu ze stadionu s hlavou v dlani, ani nepodala ruku rozhodčímu. 

„Byl to jeden z mých nejlepších výkonů v prvním kole grandslamu. Začátek je pro mě vždycky těžký, zvlášť proti Češce. Nervy pracují. První tři gemy jsem zvládla, trošku jsem se uklidnila a hrála jsem velice dobře,“ shrnula své suverénní představení Kvitová, ve druhém kole ji čeká nenasazená Španělka Paula Badosaová.

„Nebylo to milé a bylo mi ji líto, ale to je tenis. Snažila jsem se to dohrát. Není snadné hrát s někým, koho dobře znáte,“ dodala k emocím soupeřky. 

Kateřina Siniaková si může náladu spravit ve čtyřhře, kde bude s kamarádkou Barborou Krejčíkovou plnit roli čtvrtého nasazeného páru. Na úvod je čekají Němky Friedsamová a Siegemundová.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud