24. ledna 2020 • 12:13

V 15 letech zničila obhájkyni: Šílené! Na kurtu domluvila "rande" s legendou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Teprve patnáctiletá Američanka Cori Gauffová vyřadila na Australian Open loňskou šampionku Naomi Ósakaovou. Japonskou favoritku přehrála mladičká tenistka ve třetím kole 6:3, 6:4 a postupem do osmifinále si vyrovnala grandslamové maximum z loňského Wimbledonu.



Gauffová porazila čtvrtou hráčku světového žebříčku za 67 minut a oplatila jí debakl z loňského US Open. Tehdy podlehla Ósakaové 3:6, 0:6. Díky dnešní výhře má jistotu, že se v žebříčku poprvé dostane do první padesátky.

"Před dvěma lety jsem v juniorkách prohrála v prvním kole. A teď jsem tady: šílené," řekla Gauffová v rozhovoru na kurtu. A samotná hra nebyla to jediné, co měla v hlavě. "Snad bych se mohla potkat s Rodem Laverem. Potřebuju s ním selfie na instagram," vzkázala s úsměvem do mikrofonu.

Australská legenda obratem zaregovala na svém twitterovém účtu a scůzce se nebrání.

A právě na kurtu pojmenovaném po Laverovi dnes dokonala další senzaci. Coby patnáctiletá se naposledy tak daleko na grandslamu v Melbourne dostala Martina Hingisová v roce 1996. O premiérové čtvrtfinále si rodačka z Delray Beach zahraje buď proti krajance Sofii Keninové, nebo proti Číňance Čang Šuaj.

Zklamaná loňská šampionka Naomi Ósakaová po porážce od Gauffové.
Zklamaná loňská šampionka Naomi Ósakaová po porážce od Gauffové.

Na sklonku minulé sezony Gauffová získala titul v Linci a novou začala stejně nebojácně: v Melbourne Parku jako první vyřadila s ledovým klidem o 24 let starší krajanku Venus Williamsovou. Dnes proti Ósakaové udělala 17 nevynucených chyb, zatímco Japonka téměř dvakrát tolik (30).

"Její servis byl mnohem lepší. A nehýbala jsem se tak dobře jako ona. A co jsem ještě mohla udělat jinak? Dávat míčky do kurtu," řekla loňská vítězka turnaje.

Před Ósakaovou dnes skončily jiné bývalé šampionky Australian Open: Serena Williamsová, která turnaj vyhrála sedmkrát a usiluje o 24. grandslamový titul, i Dánka Caroline Wozniacká. Ta získala trofej v roce 2018.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud